Les gaiates 6 Farola-Ravalet i 16 Rafalafena, guanyadores del primer premi de les gaiates major i infantil 2023

El Premi Especial d'À Punt a gaiata millor il·luminada l'han rebut la gaiata infantil de Rafalafena i la gaiata major de Portal de l'Om

La gaiata Rafalafena, millor gaiata infantil i la gaiata Farola-Ravalet, millor gaiata major de la Magdalena 2023
La gaiata Rafalafena, millor gaiata infantil i la gaiata Farola-Ravalet, millor gaiata major de la Magdalena 2023

La gaiata 6 Farola-Ravalet i la gaiata 16 Rafalafena han rebut aquest dimecres el primer premi a millor gaiata major i millor gaiata infantil 2023, respectivament, en els guardons que cada any atorga la Junta de Festes de Castelló de la Plana, amb motiu de les Festes de la Magdalena.

Els càntics, les abraçades, i el cava no han faltat a les carpes de les comissions agraciades. Esteban Gual, president de la gaiata Farola-Ravalet, ha assegurat que estan "molt contents, perquè després de trenta anys hem tornat a guanyar un primer premi". Vanesa Pérez, la seua mestra gaiatera, ha reaccionat amb molta sorpresa. "Encara no m’ho crec... estic emocionada i molt agraïda. És un treball que ens ha costat molt" ha afirmat mentre els membres de la gaiata corejaven el seu nom.

Per a completar el pòdium del concurs de gaiates de la Magdalena 2023, en segon lloc ha quedat la gaiata Portal de l'Om i en tercera posició, la gaiata Crémor. En la categoria d'infantil, el segon premi ha sigut per a la gaiata Farola-Ravalet i el tercer també per a la gaiata Crémor.

Manolo Rodrigo, artista gaiater responsable de la gaiata Portal de l'Om, ha recordat que "l'any passat vam aconseguir un quart premi, enguany un segon, només em queda lluitar un any més pel primer", ha bromejat.

"L'any passat també vam quedar com a tercer premi, sempre aspirem a un poquet més, però estem molt contents" ha dit Pablo Antón, vicepresident de la gaiata Crémor.

Més de 10.000 euros en premis

Quant als premis a monuments grans, Farola-Ravalet s'emporta una recompensa econòmica de 5.000 euros; la segona gaiata premiada, Portal de l'Om, rebrà 3.000 euros i el tercer premi, la gaiata Crémor rebrà 1.800 euros. Pel que fa a les infantils, la gaiata Rafalafena, rebrà 800 euros; la segona, la gaiata Farola-Ravalet, rebrà 400 euros i la tercera, la gaiata Sequiol, rebrà 200 euros.

Premi Especial d'À Punt

Quant al Premi Especial d'À Punt a gaiata millor il·luminada, un ha sigut per a la gaiata infantil de Rafalafena, feta totalment de ceràmica i vidre reciclat, que conta l'essència de les festes de la Magdalena;  i l'altre per a la gaiata major de Portal de l'Om. Encara falta saber el veredicte del públic a la millor gaiata que otorga À Punt Les votacions estan obertes i es podran valorar- a través del codi QR que les acompanya.

Gaiata major de Portal de l'Om
Gaiata major de Portal de l'Om / Junta de Festes de Castelló
Gaiata infantil de Rafalafena
Gaiata infantil de Rafalafena / Junta de Festes de Castelló

A banda, el premi al millor llibret ha recaigut en la gaiata Crémor, la gaiata Farola-Ravalet i la gaiata Portal de l'Om; el premi a millor llibret de colla ha sigut per a la colla El Magre.

L'anunci l'ha fet el regidor de Festes, Omar Braina, aquesta vesprada en un petit acte que ha tingut lloc al voltant de les 16:00 hores al Palau de la Festa. El lliurament oficial dels premis tindrà lloc a partir de les 21:00 hores a la plaça Major de l'Ajuntament, sobre l'escenari habilitat als actes magdaleners, on es veurà l'alegria desbordada dels sectors al replegar els guardons, que reconeixen l'esforç a tot un any de faena.

També et pot interessar

stats