Més d'un centenar de colles participen en el concurs de paelles de la Magdalena

Entre els actes més destacats d'aquesta cinquena jornada de les festes fundacionals de Castelló de la Plana, aquesta nit se sabrà quina és la gaiata guanyadora de 2023

Concurs de paelles de les colles
Concurs de paelles de les colles / À Punt NTC

Castelló de la Plana celebra les festes fundacionals amb multitud d'actes per a tots els públics. Entre els més destacats d'aquesta jornada de dimarts, cinqué dia de la Magdalena, el que donarà a conéixer la gaiata guanyadora d'aquest 2023.

Des del migdia, a la plaça del Segon Molí, s'estan fent 113 paelles en el XXI Concurs de Paelles Intercolles organitzat per la Colla Rei Barbut i on s'han apuntat unes 3.000 persones. Un acte de germanor entre colles, gaiates i el món fester en general.

I a les dues, el món de la festa s'ha concentrat com cada dia al carrer de María Rosa Molas on ha tingut lloc la segona jornada del XXVII Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló amb la pirotècnia de Global Foc, que dispararà 110 kg de pólvora.

Dilluns el concurs de mascletaes va començar amb un accident. La primera a disparar-se, amb 110 quilos de pólvora, va causar 15 ferits lleus. Dilluns a mitjan vesprada totes les persones ferides havien rebut l'alta mèdica. La policia científica investiga què hi va passar.

A la vesprada, la festa continuarà amb les gaiates, les colles, el Mesó del Vi i les diferents places de la capital de la Plana amb multitud d'actuacions musicals de diferents estils i circ per als xiquets al Palau de la Festa amb Som-Cric, Mostra Internacional de Nou Circ.

A les huit arriba una cita amb la història amb l'homenatge a la reina Na Violant d'Hongria. I en fer-se fosc: la Nit Màgica, una cita amb la pirotècnica i el ball de dimonis que organitza, com és habitual, Xarxa Teatre. Una cercavila que arrossega centenars de persones pel centre sota una pluja de foc i al ritme de música tribal.

També et pot interessar

stats