Quinze ferits lleus en la primera mascletà de la Magdalena

Personal sanitari els ha atés in situ i només s'ha traslladat a una persona a un centre hospitalari per afectació auditiva

Dispositiu de seguretat al recinte de les mascletaes, Castelló de la Plana
Dispositiu de seguretat al recinte de les mascletaes, Castelló de la Plana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de març 2023 - 14:57 Actualitzat: 14 de març 2023 - 09:23

Les mascletaes de la Magdalena han començat també amb un esglai. Si divendres l'ensurt el donava l'explosió d'una candela prop del públic a la plaça de l'Ajuntament de València, amb una vintena de ferits, aquest dilluns li ha tocat a Castelló de la Plana viure el sobresalt. La primera disparada del XXVII concurs de mascletaes, a càrrec de la pirotècnia Reyes Martí, s'ha saldat amb quinze ferits lleus per una carcassa en la confluència de l'avinguda dels Caputxinos amb el carrer de Bernat Artola.

Afortunadament, l'incident no ha tingut conseqüències greus i el personal mèdic desplegat ha atés al recinte totes les persones afectades amb talls a la cara, coll i braços. Només una ha hagut de ser traslladada a un centre hospitalari per afectació auditiva.

Per a l'espectacle d'aquest dilluns, festiu a la ciutat, la pirotècnia veterana de Borriana ha disparat més de 110 quilos de pólvora en un recinte ple de gom a gom. Les reines de les festes, Selene Tarín i Alejandra Sáez, han encés la metxa per a donar el tir d'eixida al concurs oficial de mascletaes, competició dins del programa de les festes de la Magdalena 2023.

No es descarta cap hipòtesi

La pirotècnica Reyes Martí no tenia constància dels fets que han tingut lloc en acabar la mascletà, va ser mitja hora després de l’espectacle quan li va arribar la notícia. "Pot ser un tro de bac que s’ha desplaçat o pot haver sigut una gamberrada", Argumenta que la zona on va ocórrer l’incident és on va tot el fum i restes de la mascletà i que és molt difícil determinar tant de temps després quin tipus d’artefacte era el causant de l’incident. "A 95 metres d'on es tiren els trons d'avís. Un tro d'avís sol pujar 50 metres, és el que no ens quadra, no sabem el que ha sigut". La pirotècnica ha explicat així la seua perplexitat i declara que "investigarem a veure si algú envia vídeos".

També et pot interessar

stats