Ferran Torrent i Elvira Lindo, els més venuts en la Fira del Llibre de València

El més de mig milió de visitants que han passat per Vivers han generat un volum de vendes superior al milió d’euros, un 20% més que l’any passat

La Fira del Llibre tanca amb un volum de vendes un 20% superior al de l'any passat
La Fira del Llibre tanca amb un volum de vendes un 20% superior al de l'any passat / À Punt NTC

L’última novel·la de Ferran Torrent i la d’Elvira Lindo, les quals transcorren en les nostres terres, s’han convertit en les dues obres més venudes en la Fira del Llibre, que aquest diumenge abaixava la persiana en una edició que ha batut rècords: d’assistència, d’expositors i també en volum de negoci, pel que apunten les primeres estimacions de l’organització. Segons els seus càlculs, el mig milió de visitants que han passejat entre les casetes de Vivers ha generat un volum de vendes que està per damunt del milió d’euros.

Aquesta xifra està un 20% per damunt del volum de negoci assolit l’any passat. Part d’aquestes vendes provenen de Memòries de mi mateix, l'última novel·la de Ferran Torrent. La lluita antifranquista i la relació d’amistat que l’escriptor presenta en la València de finals dels seixanta ha convertit aquesta obra en la més venuda en les casetes de la fira.

En la segona posició dels Top vendes ha quedat una obra que també transcorre al nostre territori, al llogaret de Sesga (Racó d’Ademús). Es tracta d’En la boca del Lobo, l'última novel·la de la creadora de Manolito Gafotas, Elvira Lindo.

La nova entrega d’Anna Kadabra, la sèrie de contes infantils per a primers lectors de Pedro Mañas i David Serra, així com l’últim poemari de Marc Granell, Arran de gel, també han seduït els lectors que s’han acostat fins a la Fira del llibre.

El rànquing de les obres més venudes el completen Durante la tormenta. Un libro para acompañar(nos), del psicòleg Pablo R. Coca, creador de l’univers Occimorons; Retrato de una casada de Maggie O’Farrell i la història gràfica de María la Jabalina, creada per Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou.

Aquestes vendes han contribuït a convertir la Fira del Llibre d’enguany en una de les que deixa millors xifres dels últims anys. Partia amb un volum de casetes de rècord, amb 117, el que suposava un 20% més que l’any anterior i un 19% més d’expositors també.

Paral·lelament a les vendes, durant els últims onze dies s’han organitzat un miler d’activitats al voltant de la lectura. Algunes de les més concorregudes, a més de les activitats escolars en què han participat nombrosos centres, han sigut les signatures de llibres. La Fira ha convidat 130 autors.

Les cues de l'escriptora de moda entre els lectors juvenils

En alguns casos, com el de les signatures d’Alice Kellen, la valenciana que ha revolucionat la novel·la juvenil i que va fer que es registraren cues de fins a tres hores de lectors que buscaven la seua dedicatòria, Megan Maxwell, KRAO, Pedro Mañas i David Sierra (Anna Kadabra) han congregat gran quantitat de lectors.

Mentre que la presentació de Solo humo, de Juan José Millás, La desconocida, de Rosa Montero, Ian Gibson amb Un carmen de Granada o En la boca del Lobo d’Elvira Lindo són les que més persones han atret. Pel que fa als autors que escriuen en la nostra llengua, les presentacions de Raquel Ricart (El dit de Déu), Martí Domínguez (Mater), Ferran Torrent (Memòries de mi mateix), així com l’homenatge a Josep Piera, premi Fira del Llibre d’aquest 2023, van ser les més multitudinàries. 

També et pot interessar

stats