Eliminen part d'una rondalla d'Enric Valor que relatava un feminicidi

Edicions del Bullent ha retirat aquest episodi de l'última adaptació en considerar que no és adequada per a criatures menudes

Una editorial retira part d'una història d'Enric Valor / À Punt NTC

Edicions del Bullent ha eliminat un episodi en l'última adaptació de les Rondalles d'Enric Valor. Aquest relatava l'assassinat masclista d'una dona, un fet que consideren inadequat per a la lectura de xiquetes i xiquets de curta edat.

La polèmica no ha tardat a esclatar, com va passar el passat mes de febrer en els canvis que s'han introduït en les obres de Roald Dahl per tal de fer-les més inclusives.

En el cas de l'obra d'Enric Valor, l'editorial defén que no es tracta de censura, sinó d'adequar la literatura a cada etapa educativa. L'editora Núria Sendra ha explicat que en una nota, convidaven a llegir l'obra original, i aclarien que no volien "normalitzar això en una adaptació dirigida a les criatures".

Per la seua part, des de la Fira del Llibre apel·len a la responsabilitat del professorat i dels pares i mares a l'hora de triar les lectures dels més menuts i aposten per la contextualització del moment històric en el qual es van publicar els textos.

També et pot interessar

stats