La Federació Llull ret homenatge a Fuster a Sueca amb motiu del centenari del seu naixement

Representants d'ACPV, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear es reuneixen aquest dissabte per a elaborar un pla de política lingüística

Homenatge a Joan Fuster, aquest dissabte a Sueca
Homenatge a Joan Fuster, aquest dissabte a Sueca / Frederic Ferri

La Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear, ha retut homenatge aquest dissabte a Sueca (Ribera Baixa) a Joan Fuster, en l’any que se celebra el centenari del seu naixement.

L’acte d’homenatge ha començat a les 10:00 hores al cementeri municipal, on s'ha fet una ofrena floral a la tomba de l’intel·lectual suecà, i les presidències de les tres entitats han llegit els seus parlaments. Posteriorment, s'ha visitat la Casa Joan Fuster.

La presidenta d’Acció Cultural del País Valencià i de la Federació Llull, Anna Oliver, ha assenyalat que, paradoxalment, "tenim el nombre més alt de la història de població amb capacitats lingüístiques adquirides en l’ensenyament obligatori, però, en canvi, l’ús social del català retrocedeix".

En acabar, les principals plataformes per a la defensa de la llengua i la cultura dels tres territoris s'han reunit en una sessió de treball amb la finalitat de concretar les línies d’actuació futures de la federació i la col·laboració entre les tres entitats que en formen part. 

L’objectiu principal de la reunió és fer un pla de política lingüística “amb propostes concretes que, alhora que compartisquen una visió global, s’adapten a la realitat de cada territori”.

“No volem limitar-nos a la queixa i a la denúncia”, ha recordat Oliver, i ha anunciat que la Federació Llull impulsarà "un diagnòstic exhaustiu que reculla la situació lingüística d'arreu dels Països Catalans, per adaptar-la a cada racó del territori".

Les Jornades Ensenyar Fuster arriben a Alacant

Aquest dissabte, d’altra banda, finalitzen en la seu universitària Ciutat d'Alacant les I Jornades Ensenyar Fuster, organitzades per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) durant dos dies.

Les jornades de formació per al professorat d'ESO i Batxillerat pretenen identificar estratègies docents i proporcionar propostes i eines didàctiques per a convertir Fuster en referent dels joves a través de l’ampli ventall de tipologies textuals de la seua producció.

El Centre del Carme de València ja va acollir aquestes jornades el mes de juny "amb un gran èxit de participació i inscripció", recorden des de l’AVL.

També et pot interessar

stats