Les Falles més esperades tornen al Cap i Casal

Una macrodespertà i una macromascletà han sigut el preludi de la Crida, que aquesta vesprada torna a les Torres dels Serrans, després de dos anys

Les Falles tornen a València / À Punt NTC

Després de dos anys, al centre de València es torna a respirar ambient faller. I hi havia moltes ganes.

L'encarregada de donar el tret d'eixida als actes d'aquest últim diumenge de febrer ha sigut la macrodespertà, que a les 7:00 hores ha congregat més de 2.000 persones acreditades, entre les quals s'han repartit 225.000 trons de bac per a anunciar amb tota la força que la festa més famosa de València ja està ací.

Entrada de bandes 2022
Entrada de bandes 2022 / À Punt NTC

Després ha sigut el moment de la tradicional entrada de bandes, que ha tornat la música dels tabals i les dolçaines als carrers del Cap i Casal i ha fet de prolegomen al plat fort dels actes d'aquest matí: la mascletà. Al crit de "Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà", les falleres majors de València, Nerea López Maestre i Carmen Martín Carbonell, han donat inici a l'espectacle pirotècnic més emblemàtic de les festes en honor de Sant Josep, que durant cinc minuts ha omplit d'esclats, fum i olor de pólvora la plaça de l'Ajuntament.

Tot això ha sigut només el pròleg del gran acte faller el cap de setmana, que tindrà lloc aquest diumenge de vesprada: la Crida. A les 18:00 hores hi haurà animació musical a les Torres de Serrans, però l'acte oficial no començarà fins a les 19:20, quan les falleres majors faran els discursos i les Falles 2022 començaran oficialment.

La Crida es podrà seguir en directe en la televisió d'À Punt i a través del web a partir de les 18:20, amb una programació especial a càrrec del programa Bona vesprada.

També et pot interessar

stats