La falla municipal de València ja està a la plaça de l'Ajuntament

Les primeres peces de la figura central ja hi han arribat des del taller de l’artista Santaeulalia, a Benaguasil

La falla municipal de València ja està a la plaça de l'Ajuntament / À Punt NTC

Les primeres peces de falla municipal del Cap i Casal ja estan a la plaça de l'Ajuntament. Aquest primer dia de març no sols s’ha notat que la festa gran està a les portes perquè la ciutat ha tornat a fer olor de pólvora amb la primera mascletà. També ho notarà qui passe a partir d’aquesta vesprada per la plaça de l’Ajuntament de València perquè hi veurà els primers elements de la falla municipal.

Part de la figura principal del monument, que enguany ha fet el veterà Alejandro Santaeulalia al seu taller de Benaguasil basant-se en un disseny de l’artista plàstic Dulk, ja ha arribat al lloc que serà sa casa durant les properes setmanes. Una grua de grans dimensions l'ha traslladada des de la nau de Santaeulalia al Camp de Turia fins al cor de la ciutat, on acabarà convertida en cendres.

L’artista ha supervisat tot el procés per a evitar que cap moviment erroni puga danyar la peça central del monument que inicialment anava a plantar-se en les Falles del 2021, però que finalment, i per la situació sanitària es planta enguany.

Camió que traslladarà algunes de les peces centrals de la falla que ha fet l'artista Santaeulalia
Camió que traslladarà algunes de les peces centrals de la falla que ha fet l'artista Santaeulalia / À Punt NTC

Aquest dimarts, primer de març, quan acabe la mascletà i la plaça es buide d’espectadors, els primers animals dissenyats per Dulk arribaran al centre de la ciutat. 

També et pot interessar

stats