Santaeulalia i l'artista urbà Dulk plantaran la falla municipal de València 2021

Crearan un monument que té un pressupost de 205.000 euros.

L'artista faller Alejandro Santaeulalia, a l'esquerra, i l'artista urbà, Dulk, durant la presentació del seu projecte aquesta vesprada

El duet format pel reconegut artista faller Alejandro Santaeulalia i l'artista internacional Dulk donarà forma a la falla municipal de València de 2021. El seu projecte, amb el lema 'Protegeix allò que estimes', ha sigut l'escollit pel jurat que valorava les quatre propostes de monument que han presentat diferents equips.

La falla té un pressupost de 205.000 euros i, com ha ocorregut amb el monument infantil, aposta pels materials sostenibles, entre altres aspectes.

L'artista urbà Dulk es caracteritza per treballar el paisatge temàtic tragicòmic i surrealista ple de detalls. Les seues composicions recreen ambients biològics involucrats en conceptes antagònics. Amb una paleta cromàtica suau, Dulk crea un escenari narratiu oníric, ple de personatges. Enguany col·laborarà amb un dels artistes més veterans del gremi, Santaeulalia, autor d'icòniques falles coloristes i de grans dimensions i, que a més, ha plantat fins a quatre voltes en la plaça de l'Ajuntament.

"La composició, el joc visual i el llenguatge plàstic i que trenca amb tot allò que hem vist en els darrers anys", ha destacat Rafael Hércules, un dels membres del jurat en representació de la Interagrupació de Falles. Mentre que per a una altra dels integrants del jurat, representant del Col·legi de Publicitaris de la Comunitat Valenciana, Isabel López, la falla de l'any que ve "farà l'ullet perfectament a la Capital del Disseny".

La policromia, per la seua banda, és l'aspecte que ha destacat Vicente Gallega, qui integrava el jurat en representació de l'associació València Capital del Disseny 2022.

També et pot interessar

stats