La Fundació Titanic mostra a València la part humana de l’enfonsament del transatlàntic

L'exposició a l’Ateneu Mercantil dona a conéixer objectes originals del vaixell, la tripulació i els passatgers, així com històries personals

Maqueta del Titanic que es pot veure en l'exposició
Maqueta del Titanic que es pot veure en l'exposició / Fundació Titanic

L’Ateneu Mercantil de València acull a partir d'aquest dijous l’exposició "Titanic, the Reconstruction", la mostra oficial de la Fundació Titanic en què es pot veure no només la història d'aquest transatlàntic i de l'enfonsament en 1912, sinó sobretot la part humana del succés i les vivències i històries de les persones que van morir-hi i les que aconseguiren salvar-se.

La mostra, en aquest sentit, exhibeix documents, objectes originals i rèpliques tant de l'embarcació com dels passatgers. A més, conté la maqueta més gran del transatlàntic, una peça de 12 metres de llarg, 2,70 d'ample i 4,20 d'alt que reprodueix el vaixell a escala 1,30. Estarà oberta al públic fins al pròxim 25 de febrer. L'exhibició compta també amb imatges de l'embarcació, la tripulació i alguns dels passatgers, i es visita en grups reduïts i amb audioguia.

Instruments i fotografies dels músics del Titanic que es poden veure en l'exposició
Instruments i fotografies dels músics del Titanic que es poden veure en l'exposició / Fundació Titanic

El president de la Fundació Titanic, Jesús Ferreiro, ha assenyalat durant la presentació de l’exposició, que més que els objectes que es poden observar, “l'encant” de l’exhibició està en les històries que conten.

Ferreiro ha detallat que va poder entrevistar nou supervivents del naufragi i ha afirmat que en tots ells va percebre “pena”, per haver-se salvat ells i haver mort familiars, una alegria trista. Així mateix, ha afirmat que, quan s'escolta l'audioguia, “hi ha moments en els quals és difícil contindre les llàgrimes”.

Alguns dels objectes que es poden veure en la mostra són eines originals i materials bàsics de la construcció del vaixell, així com elements originals de la sala de màquines i de navegació. També hi ha objectes personals i originals dels passatgers i passatgeres, que inclouen un anell i una camisa de Millvina Dean (1912-2009), la passatgera més jove del Titanic, que tenia setmanes de vida durant el naufragi i que va sobreviure. Així mateix, es donen a conéixer històries de tripulants i passatgers i, en l’última part, es pot veure la rèplica del Titanic. 

L’exposició podrà visitar-se de dilluns a diumenge en horari ininterromput d’11:00 a 21:00 hores. 

També et pot interessar

stats