Els Emmy converteixen ‘Juego de tronos’ en la sèrie més premiada

La gran perdedora de la vetlada va ser 'The handmaid's tale', i els candidats llatins es van quedar sense guardó.

Els Emmy converteixen ‘Juego de tronos’ en la sèrie més premiada
Els Emmy converteixen ‘Juego de tronos’ en la sèrie més premiada

La consagrada ficció televisiva Game of Thrones ('Joc de trons') s’ha endut el premi a la millor sèrie dramàtica durant la 70a edició dels Premis Emmy en la qual, a més, ha aconseguit nou guardons més. El seu palmarés suma així 47 estatuetes, un rècord total en aquests premis, que l’han convertida en la producció més premiada de la història.

Com declarava David Benioff, un dels creadors de la sèrie al costat de D.B. Weiss, ‘‘El xou no existiria sense la bogeria màgica de George R. R. Martin’’. I és que Martin s’ha guanyat la fama de geni, pels seus girs inespertats en les diferents subtrames, el seu secretisme i les morts de personatges que pareixien imprescindibles per a la trama.

D’altra banda, The Marvelous Mrs. Maisel va arrasar amb la seua primera temporada en els apartats de comèdia dels guardons més importants de la televisió: millor sèrie, millor actriu protagonista (Rachel Brosnahan), millor actriu de repartiment (Alex Borstein), millor direcció i millor guió (els dos per Amy Sherman-Palladino).

Una de les sorpreses de la nit va ser per a Claire Foy, la reina Isabel II de The Crown, qui es va coronar com a millor actriu en destronar Elisabeth Moss de The Handmaid’s tale, sèrie que va ser una de les derrotades de la vetlada.

Matthew Rhys va atorgar el millor comiat possible a la sèrie d’espies The Americans en emportar-se el premi al millor actor dramàtic, que va dedicar a la seua parella en la vida real i en aquesta producció, Keri Russell.

American Crime Story: L’assassinat de Gianni Versace va fer bones les travesses en anotar l’Emmy a la millor sèrie limitada i el seu showrunner (màxim responsable d’una producció televisiva), Ryan Murphy, va dedicar el premi a les víctimes de crims d’odi a la comunitat LGTBI.

La nit va resultar amarga per a candidats llatins com Penélope Cruz o Édgar Ramírez, que se'n tornaren de buit.

Però aquesta amargura es va veure eclipsada per un dels moments més dolços: Glenn Weiss, després d’emportar-se l’Emmy a la millor direcció d’un especial de varietats per la última cerimònia dels Oscars, va aprofitar el seu discurs d’agraïment per a demanar matrimoni a la seua nóvia Jan, que es trobava entre el públic i va dir ‘‘sí, vull’’.

També et pot interessar

stats