Elx demana una reunió amb el ministre de Cultura per a conéixer la situació actual de la Dama

Sostenen que l'informe que desaconsella traslladar la peça “planteja molts dubtes” i volen saber els mètodes de conservació del bust al Museu Arqueològic Nacional

Dama d'Elx
La Dama d'Elx, al Museu Arqueològic Nacional / Ajuntament d'Elx

La portaveu de la Junta Local de Govern de l’Ajuntament d’Elx, Inma Mora, ha anunciat que aquest mateix dijous han sol·licitat una reunió urgent amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, per a conéixer l'estat actual de conservació de la Dama d'Elx, després que ahir el Ministeri desaconsellara traslladar el bust, com va ocórrer el de la Dama de Baza.

“Ens resulta curiós que s'haja remés l'informe. Davant la preocupació tan gran del govern municipal, hem demanat reunir-nos amb el ministre”, ha dit Mora, que ha assegurat que “se'ns plantegen molts dubtes sobre aquest informe”.

Així mateix, la portaveu del consistori il·licità es pregunta “si els tècnics no han sigut capaços de preservar la Dama en les millors condicions o el Ministeri s'està escudant en els mètodes de conservació al Museu Arqueològic Nacional amb aquest informe que no avala la protecció del nostre bé més preuat”.

Mora ha indicat també que han iniciat converses amb l'alcalde de Baza (Granada), Pedro Justo Ramos, per a treballar-hi de manera conjunta “i conéixer la situació actual d'ambdues peces, un tema que ens preocupa”.

A més, ha insistit que la intenció és continuar treballant en la cessió temporal del bust.

També et pot interessar

stats