Eduard Olesti i Laia Fàbregas guanyen els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2023

L'escriptor benioper Josep Piera ha quedat reconegut amb el Premi Roís de Corella a la Trajectòria Literària

Laia Fàbregas rebent el premi Joanot Martorell / À Punt NTC

La capital de la Safor ha celebrat aquest dissabte a la nit la gala d'entrega dels Premis Ciutat de Gandia 2023. Els guardons, de més de quaranta anys d'història, reconeixen dues obres de narrativa i poesia escrites en valencià, i també la trajectòria literària amb un premi, que aquest any ha anat a parar a les mans de l'escriptor benioper Josep Piera.

El premi Ausiàs March, que reconeix la millor obra en poesia, ha sigut per a Eduard Olesti per Un cowboy crepuscular. Una obra que el jurat, format per Jaume Pont, Maria Josep Escrivà, Rubén Luzón, Simona Škrabec i presidit per Jordi Cornudella, destaca per "la força imaginativa dels poemes, el to vindicatiu del conjunt i la potència d'una veu poètica".

Per altra banda, el premi Joanot Martorell, que reconeix la millor obra de narrativa, ha sigut per a Laia Fàbregas per El silenci dels astronautes. Víctor Labrado, Valèria Gaillard, Martí Domínguez i Pilar Beltran com a presidenta han format el jurat que ha atorgat el premi a la novel·la, que defineixen com una obra "realista, contemporània, de caràcter intimista i social, amb molta sensibilitat i escrita amb un estil aparentment senzill, però carregat de significació".

Piera, que enguany ja ha rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'Òmnium Cultural, també ha sigut reconegut a casa seua amb el Premi Roís de Corella a la Trajectòria Literària. El poeta i narrador ha manifestat als micròfons d'À Punt NTC que espera que Gandia "tinga un futur que la convertisca realment en la ciutat literària que vol i somia ser".

Aquesta gala suposa el colofó a un fum d'actes de la tardor literària que culmina la capitalitat cultural de Gandia enguany.

També et pot interessar

stats