Xavier Mas Craviotto i Jordi Sebastià guanyen els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022

L’escriptor i periodista valencià Ferran Torrent s'endú el premi a la trajectòria literària

Jordi Sebastià i Xavier Mas Craviotto, guardonats amb els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022
Jordi Sebastià i Xavier Mas Craviotto, guardonats amb els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022 / Ajuntament de Gandia

El Teatre Serrano de Gandia ha acollit aquest diumenge la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022, en què s’han atorgat el LX Premi Ausiàs March de Poesia i el XLIV Premi Joanot Martorell de Narrativa. 

El poeta català Xavier Mas Craviotto ha estat guardonat amb el primer dels premis per La llum subterrània, un llibre del qual el jurat ha valorat “la precisió del vers i l’emoció genuïna que ha fet nàixer els poemes”.

Quant al premi de narrativa, el jurat ha atorgat aquest reconeixement a l’escriptor i polític valencià Jordi Sebastià per Un afer europeu, una novel·la que s’endinsa en les entranyes de la política comercial de Brussel·les i el seu impacte en l'agricultura valenciana. Sebastià va ser diputat al Parlament Europeu per Compromís.

Finalment, fora de concurs, s'ha concedit el VI Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària a l'escriptor i periodista valencià Ferran Torrent, un dels autors més prolífics en la nostra llengua, amb vora una trentena d’obres publicades.

Els llibres guardonats es publicaran en Edicions 62 el gener del 2023.

També et pot interessar

stats