Dimarts de nervis en les comissions infantils: de vesprada coneixeran la foguera guanyadora

El jurat visita els monuments i emetrà el veredicte hores abans que el tradicional sopar de coca amb tonyina done pas a la plantà oficial gran

Membres del jurat visiten una de les 89 fogueres infantils que ja estan enllestides en els carrers d'Alacant
Membres del jurat visiten la foguera infantil que l'artista Borja Lorente ha plantat per a La Condomina / À Punt NTC

Primera jornada de nervis en les Fogueres d’Alacant. Aquest dimarts de vesprada es coneixerà quin és el millor monument infantil, un veredicte que donarà pas a la protagonista de la nit de la plantà dels monuments grans: la coca amb tonyina que, com a preludi a les bacores, es tastarà en barraques i racons abans de rematar la plantà.

Des de les nou del matí, el jurat pren nota de cada detall dels 89 monuments infantils que ja ocupen els carrers d’Alacant. La nit ha sigut intensa en les comissions, que s’afanyaven a ultimar els detalls, encara que moltes, coincidint amb el cap de setmana, havien avançat la plantà i sols els quedava col·locar els ninots més menuts i decorar els voltants de la foguera.

La inquietud, per tant, per saber quina serà la foguera infantil guanyadora d’enguany es palpa en l’ambient dels racons, especialment en el de les onze comissions que planten en Especial i que es juguen el títol de millor monument d’enguany.

La lectura dels premis de les fogueres infantils està prevista per a les cinc de la vesprada, quan també s’anunciarà quins són els millors ninots tradicionals de carrer. Després, els representants de la Federació de Fogueres i la bellesa del foc infantil, Inés Llavador, i les seues dames donaran personalment l’enhorabona a la foguera guanyadora.

Aquesta nit també serà la primera en què la música prendrà els carrers d’Alacant. Serà la primera de revetles, coincidint amb la nit oficial de la plantà. Els premis dels monuments grans es desvelaran dimecres de vesprada, en què també serà la primera jornada d'ofrena.

També et pot interessar

stats