El forn Bardisa Pérez guanya el certamen de coca amb tonyina de Fogueres

Atorgat pel Gremi de Forners i Pastissers, el premi són 1.000 quilos de farina a repartir entre els tres finalistes

Edició número 22 del concurs de coques de tonyina de Fogueres / À Punt NTC

No hi ha Fogueres sense coca amb tonyina, i aquest dijous s’ha decidit qui fa la millor. El forn alacantí Bardisa Pérez ha guanyat el guardó del Gremi de Forners i Pastissers organitzat juntament amb la Federació Alacantina de Comerç, que atorga un premi de 1.000 quilos de farina a repartir entre els tres finalistes. 

A la plaça dels Estels de la capital de l’Alacantí, el jurat ha tastat les quinze coques que han participat en el concurs que ha celebrat l'edició número 22. Les quatre característiques que han de valorar són l’aroma, el sabor, la cocció i la imatge, i també que complisquen amb els ingredients d’aquesta recepta típicament alacantina. 

Antonio Bardisa, propietari del forn guanyador del certamen, explica quins són. Per a la massa: oli, aigua i anís, i per al pisto: ceba, julivert, pinyons i tonyina de tronc. Els tres forns que millor partit han tret a aquests ingredients són els que enguany, per primera vegada, s’emporten un premi de pes. Concretament, 1.000 quilos de farina que els serviran per a fer totes les coques que serviran durant aquestes setmanes. Rosa Pérez, propietària del forn guanyador del certamen, assegura que durant el pròxim mes i mig poden arribar a elaborar fins a 800 coques. 

També et pot interessar

stats