El Diluvi tanca una etapa amb "El caminant", l’últim senzill del seu nou disc

La cançó fa un paral·lelisme entre la història del grup de l’Alcoià i el personatge del llibre homònim de Hermann Hesse 

Fragment del videoclip de 'La Mentida', de El Diluvi
Fragment del videoclip de 'La Mentida', de El Diluvi / Lluck Tomas

El Diluvi ha presentat aquest dilluns "El caminant", l’última cançó que se suma als senzills llançats enguany i que conclou una etapa, abans de l’aturada temporal que ha anunciat el grup. Així, set temes donen forma al nou disc de la banda de Castalla, El primer ball, que, segons asseguren, “es presenta com un regal del grup als seus seguidors abans de tancar etapa i es publica en una edició física molt limitada”.

Segons ha explicat el grup en un comunicat, "El caminant" és una cançó inspirada en el llibre homònim de l’escriptor alemany Hermann Hesse, amb una lletra “que presenta un viatge introspectiu per un sender que va més enllà dels mapes físics”. “La història segueix un caminant solitari a la recerca d’un món que se li escapa entre els dits, d’un sentit per a la vida, de la identitat pròpia i d’un propòsit més enllà de les convencions socials”, afegeixen.

"El caminant" ha comptat amb la col·laboració de Carles Belda, vell amic de la banda, que aporta una sonoritat de rumba catalana i apropa els aires festius tradicionals als sons més actuals, com sintetitzadors o bateria electrònica. El vídeo que acompanya aquesta nova cançó és un teaser del vídeo-documental que estan preparant sobre els últims concerts de la banda i és obra també de Lluck Tomàs.

Durant novembre, desembre i gener, El Diluvi portaran a terme els últims concerts d’aquesta primera etapa del grup, que ha durat deu anys, amb sis discos i concerts per tot el territori. El primer gran concert abans de l’aturada del grup és el 23 de novembre a la Sala Moon, en el que serà el seu últim concert a la ciutat de València. Després, el grup passarà pel Millarts VAM Fest a Argeleta el 25 de novembre i conclourà l’any com un dels grups confirmats al Festivern de Tavernes de la Valldigna el 31 de desembre. 

El Diluvi és un grup de música valencià que prové de Castalla i d’altres poblacions de l’Alcoià format per Flora Sempere (veu i bandúrria), Andreu Ferre (baix), Lluc Llorens (acordió diatònic i veus), Txus Rodríguez (guitarra), David Payà (veu i violí) i Dani Garcia (bateria). Des de 2012, amb el disc de debut amb quatre temes versionant Ovidi Montllor, fusionen estils musicals tan diversos com ara cúmbia, reggae, rumba, folk i la música tradicional o d’arrel valenciana, en el que defineixen com un “mestissatge mediterrani”. 

Temes com "I tu, sols tu" o "Heroïnes de la fosca nit" s’han convertit en autèntics himnes de la lluita feminista. La consolidació del grup va vindre de la mà del seu quart disc d’estudi, Junteu-vos (2019), que fou guardonat com a millor disc de mestissatge als Premis Ovidi Montllor i també com a millor disc de fusió i mestissatge i millor cançó als II Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Present, llançat el 2022, és el seu cinqué disc i ha aconseguit el Premi Ovidi Montllor a la millor cançó i la nominació al millor disc de fusió i mestissatge als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022. 

També et pot interessar

stats