Argeleta acollirà la primera edició del Millarts VAM Fest amb actuacions d’El Diluvi, Xavi Sarrià i Maluks

L’organització destaca que el festival té un “caràcter simbòlic” perquè l’Alt Millars és una zona de predomini lingüístic castellà 

Cartell del Millarts Vam Fest
Cartell del Millarts VAM Fest / Ajuntament d'Argeleta

L’Alt Millars tindrà el seu festival de música en valencià. Enguany, Argeleta serà la seu del Millarts VAM Fest, que se celebrarà del 24 al 26 de novembre amb accés gratuït. El cartell està format per artistes com El Diluvi, Xavi Sarrià, Pepet i Marieta, Tesa, Dani Miquel, Xavier de Bétera, APA, Palmer, Maluks i Trobadorets.

L’organització del festival en destaca el caràcter simbòlic perquè l’Alt Millars és una zona de predomini lingüístic castellà. "La fita suposarà una bona mostra de convivència i de valenciania i omplirà els carrers d’Argeleta de llengua, festa i música", manifesten.

Durant tres dies, aquesta localitat —on viuen poc més d’un centenar de veïns i veïnes— convertirà els carrers en una festa per la llengua. Hi haurà una fira d’entitats, correfocs, muixerangues i una acampada lliure. L’esdeveniment és una iniciativa que naix de l’Ajuntament d’Argeleta i de Produccions Metrònom, i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i Escola Valenciana.

Tots els concerts seran d’accés gratuït. El primer dia actuaran Pepet i Marieta, Xavi Sarrià i Tesa a la carpa de festivals a partir de les 22:30 h.  El 25 de novembre (dissabte) serà el torn de la música tradicional amb Xavier de Bétera i APA a la plaça de l’Església a partir de les 11:30 h. De vesprada, els concerts arrancaran amb Palmer a les 20:30 h, seguit d’El Diluvi a les 22:30 h, qui s’acomiaden temporalment dels escenaris. Maluks tocarà a la mitjanit i un DJ tancarà la jornada.

El tercer dia, la música infantil serà la protagonista amb Dani Miquel, Trobadorets i una fira d’entitats coordinada per Escola Valenciana que tindrà lloc a partir de les 11:30 hores a la plaça de l’Església.

També et pot interessar

stats