'El día que lo mandé todo a la mierda', la novel·la per a repensar si eres feliç

La periodista Anna Galbis presenta la tercera novel·la, que dona un colp d’atenció cap a aquelles persones arrossegades per la rutina i que no reflexionen sobre allò que els fa feliços

La novel·la de Galbis, editada per Hades, té a una dona com a protagonista, encara que no és exclusiva per a lectores femenines
La novel·la de Galbis, editada per Hades, té una dona com a protagonista / À Punt NTC

De vegades, les rutines ens arrosseguen tant, que el que és més bàsic, aquelles reflexions essencials com la de plantejar-se cap on anem o si fem el que ens fa feliços, ho deixem de banda. És el que li passa a Julia, la protagonista de El día que lo mandé todo a la mierda, l'última novel·la de la periodista valenciana Anna Galbis, que acaba d’arribar a les llibreries. Un llibre de dones, però no exclusiu per a elles, segons remarca l’autora.

Amb la trajectòria que emprén Julia, una matemàtica, amb faena estable, que compagina la faena amb les responsabilitats familiars dels seus dos fills i de la seua parella, Galbis posa de manifest allò que moltes dones no són capaces de fer: trobar temps per a elles mateixes i decidir, o almenys reflexionar, sobre el rumb que està prenent la seua vida.

Hi ha molta gent cansada d’anar amb pilot automàtic, immersa en les rutines, i que no para a fer-se una auditoria interna per a determinar si realment és feliç Anna Galbis - Autora del llibre

“Hi ha molta gent cansada d’anar amb pilot automàtic, immersa en les rutines, i que no para a fer-se una auditoria interna per a determinar si realment és feliç amb el que fa en la vida”, explica Galbis. Una d’elles és Julia, a qui un detonant li fa trencar amb la rutina del seu dia a dia i fugir a un poble dels Pirineus, amb dues amigues que també faran aquest pas avant, per a retrobar-se amb si mateixa.

Lluny de ser un drama, el relat que proposa aquesta vegada la periodista té tocs “divertits”, com apunta Galbis, que ajuden el lector a endinsar-se en una realitat, la d’eixes veus que no escoltem i que ens pregunten si avancem en la direcció que realment ens satisfà, amb un toc d’humor.

A més del vessant intimista, els temes socials també travessen la trama de El día que lo mandé todo a la mierda. Qüestions com els nadons robats o el maltractament psicològic i silenciós que pateixen moltes dones també estan presents en aquesta novel·la que edita Hades.

És una novel·la dedicada a les dones malabaristes, a eixes que són capaces de tindre en compte moltes responsabilitats, però convide els homes a llegir-la perquè així poden conéixer de prop aquesta realitat Anna Galbis - Autora del llibre

Assumptes en els quals s’ha endinsat l’autora al llarg de la seua trajectòria professional i que ha volgut incloure en la seua última obra perquè no queden silenciats pel rebombori del dia a dia.

A pesar que els caires feministes de la novel·la són evidents, Galbis creu que es tracta d’un llibre també pensat per a lectors masculins.

“És una novel·la dedicada a les dones malabaristes, a eixes que són capaces de tindre en compte moltes responsabilitats, però convide els homes a llegir-la perquè així poden conéixer de prop una realitat”, argumentava la periodista valenciana hores abans de presentar la seua última obra.

Aquesta novel·la intimista suposa un trencament en la producció literària de l’autora, que avança cap a temàtiques més reflexives i deixa de banda la comèdia romàntica per la qual havia apostat en les seues obres anteriors. 

També et pot interessar

stats