Després de passar per la Mostra, 'Un cercle en l'aigua' arriba hui a les sales de cine

La pel·lícula, participada per À Punt, conta la teoria marloviana que posa en dubte l'autoria de les obres de Shakespeare.

VÍDEO | Després de passar per la Mostra, 'Un cercle en l'aigua' arriba hui a les sales de cine

Arriba als cines la producció valenciana Un cercle en l'aigua. Després de passar per la Mostra de València, este thriller participat per À Punt s'estrena en la pantalla gran.

És la versió cinematogràfica d'una peça teatral de Chema Cardeña, en què es posa en dubte l'autoria de les obres de Shakespeare. Això és el que defén la teoria marloviana, una teoria històrica que afirma que Christopher Marlowe és el vertader autor de les obres de Shakespeare. Assenyala que Marlowe va fingir la seua mort i que va adoptar el nom de William Shakespeare com a pseudònim per a continuar publicant. Que el primer text signat per Shakespeare fora Venus i Adonis, un poema basat en la mitologia romana, ajuda els marlovians a confirmar la seua teoria.

Un Cercle en l'Aigua beu d'aquesta teoria i imagina la trobada entre Christopher Marlowe (Raúl Navarro) i William Shakespeare (Ricardo Saiz) en el Londres de finals del segle XVI. Són temps difícils. La reina Elizabeth I (Rosa López) lliura una guerra soterrada contra els catòlics que pretenen el tron d'Anglaterra. Marlowe, infiltrat durant anys entre els conspiradors, es troba en una situació complicada. És considerat un traïdor pels catòlics, però també pels partidaris de la reina, perquè renega de la religió i avisa els catòlics del perill que corren.

Les localitzacions, cent per cent valencianes, emulen l'Anglaterra del segle XVI i la banda sonora original és de Capella de Ministrers. De fet, entrevistem Vicent Monsonís i Chema Cardeña en un d'aquests llocs, el Centre del Carme de València.

També et pot interessar

stats