Dénia comença a plantar les falles

La capital de la Marina Alta és una de les localitats que més monuments planta

Dénia comença a plantar les falles / À Punt NTC

Dénia (Marina Alta) ha començat aquests dilluns la Plantà de les falles i tres dels monuments ja estan al carrer: la falla Baix la Mar i la falla Oest —de Categoria Especial— i Camp Roig, de la secció primera.

Perfectament protegides, amb plàstic, han arribat les peces de la falla major Baix la Mar, de Categoria Especial, que amb el nom "Filles i fills de Daniya" fa referència a l'època musulmana de màxima esplendor de la ciutat. Aquesta comissió espera enguany revalidar el doblet de premis que va obtindre en les falles de 2022. Han començat amb bon peu, perquè han aconseguit el ninot indultat de la falla gran. 

Pel que fa al monument infantil, sota el lema "Sarcara" recrea el món de les llepolies. El president i la fallera major infantil, Luca García i Candela Marco, expliquen que el nom fa referència a un tipus de sucre que és molt dolç i asseguren que els agrada la falla perquè “és molt acolorida i molt alegre”. 

Per la seua banda, la comissió de la falla Oest, també de Categoria Especial, treballa braç a braç per alçar el monument. La seua fallera major, María Perles, sap que els premis són importants, però per a ella l’objectiu principal d’aquestes Falles és que tota la seua comissió ho passe bé i que els agrade el resultat del monument. 

Dénia és un punt de referència en la geografia fallera i una de les nou localitats valencianes que més monuments fallers planta, onze concretament, i hauran d'estar plantats dijous per a la visita del jurat.

També et pot interessar

stats