La Falles, les festes populars més buscades pels espanyols en Google el 2022

Els internautes més interessats en les Falles (estudi per províncies) després de València, són els de Madrid, Barcelona, Alacant i Sevilla. Per països, ho són Itàlia, els EUA, Mèxic i l'Argentina

Mascletà de les Falles de 2023
Mascletà de les Falles de 2023 / À Punt NTC

Les Falles van ser el 2022 les festes populars nacionals més buscades en Google pels espanyols, seguides de la Fira d'Abril, els Sanfermines o el Carnestoltes de Cadis.

I l'interés dels internautes segueix a l'alça en 2023, segons recull l'estudi realitzat per l'empresa de posicionament agenciaseo.eu per al Clúster d'Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (Adestic) sobre l'interés de les festes falleres en internet.

L'informe, que analitza el volum de cerques per províncies i països en el cercador més popular del món, assenyala, a més, que l'interés dels usuaris augmenta considerablement en els mesos de gener i febrer, en les dates prèvies a la celebració de la festa valenciana.

De fet, en 2023 la mitjana mensual de cerques a escala nacional ha sigut de 315.840, la qual cosa suposa un increment del 15,27% respecte al mateix període de l'any passat, en el qual la mitjana va ser de 261.590.

A més, en el rànquing per províncies, els usuaris de Google que més interés mostren per les Falles, després dels de la de València, amb el 31,9% de les cerques, són els residents a la província de Madrid, amb el 17,9%, seguits dels de la de Barcelona (12,8%), els d'Alacant (3,8%) i els de Sevilla (3,8%).

A escala mundial, la mitjana de cerques mensual sobre Falles al gener i febrer de 2023 ha sigut d'1.024.440, és a dir un 16,59% més que en 2022, que va ser de 878.680.

Després d'Espanya, amb un 32%, van ser els usuaris de Google procedents d'Itàlia i els Estats Units els més interessats, amb el 6,6%, seguits dels de Mèxic, amb el 5,3%, i els de l'Argentina, amb el 2,9%.

Les mascletaes, el més buscat

A més, les tendències de cerca apunten al fet que el que més interessa als possibles visitants són, per aquest ordre, les mascletaes, les dates de les Falles, la Nit del Foc, els concerts de Falles, quins monuments es poden veure a València i la cremà, segons l'informe d'agenciaseo.eu.

D'altra banda, les paraules relacionades amb la festa valenciana més buscades pels espanyols són “Fallas Valencia”, “Fiesta Fallas” i “Fallas”. En la resta dels països, els termes més populars per a buscar aquesta festa són “Fiesta Fallas”, “Fallas Spain”, “Celebration Fallas”, “Fallas Valence” o “Festa Fallas”.

Per al CEO d'agenciaseo.eu, Roberto Gorraiz, i per al president de Adestic, Santiago Sanus, aquest estudi aporta informació de gran utilitat de cara a conéixer la projecció i impacte que tenen les Falles, tant a Espanya com en la resta dels països del món.

També et pot interessar

stats