Últimes 48 hores per a la plantà de les falles

Els artistes fallers ultimen els detalls dels monuments davant la mirada dels més curiosos

Només queden dos dies per a la plantà de les falles / À Punt NTC

Dos dies abans de la plantà oficial de les falles, els monuments d’especial ja lluïxen a les demarcacions a la ciutat de València, a falta de col·locar les escenes i els ninots. Amb els monuments ja pràcticament alçats en cada barri, per als artistes fallers és moment de fer els últims retocs. És el que ha hagut de fer aquest dilluns de matí Paco Torres, de la Falla plaça del Pilar. "Estem fixant totes les juntes que hi puguen haver, detallets" ha explicat enfilat a una grua mentre apegava una mà de pintura. 

La llum del dia sempre canvia un poc la perspectiva respecte a la il·luminació del taller i una vegada aterrats a l'espai reservat, hi ha algun detall que a Torres li agrada retocar. Mentrestant, els turistes emeten el seu juí popular. "Es veu molt gran i molt bonica, l'art que tenen és magnífic" ha comentat un d'ells.

A l’Antiga, l’equip de Carlos Carsí s'ha afanyat també amb els detalls. El collaret de l'africana en or que penja del pit necessita un procés que s'ha de seguir al mil·límetre, segons ha explicat.

Un treball que cada vegada està més assolit. "Sempre que baixe al carrer pegue una volta per a veure com està" ha reconegut un veí. Els monuments marquen el compte enrere en el calendari. Les falles 2023 ja prenen forma.

També et pot interessar

stats