La cremà d’una falla al barri de Patraix de València tanca hui l'Any Berlanga

L’acte culmina una intensa programació que inclou des de la inauguració d’un passeig amb el seu nom fins a l’estrena d’un documental a À Punt

La plantà de falla de Berlanga, aquest divendres a la plaça de Patraix
La plantà de falla de Berlanga, aquest divendres a la plaça de Patraix / Gremi d'Artistes Fallers

Els actes i homenatges per l'Any Berlanga conclouen aquest cap de setmana a València, un any més tard d’un tir d’eixida que coincidia amb el centenari del naixement del cineasta valencià Luis García Berlanga. L’obra i la vinculació del director amb la ciutat articulen l’agenda.

La cremà d’una falla aquest dissabte a les 22:30 hores a la plaça de Patraix de la ciutat de València, promoguda pel Gremi d’Artistes Fallers i precedida per l’actuació d’una banda de música, posaran la cirereta a un any de celebracions de marcat caràcter valencià.

Amb anterioritat, la inauguració d'un passeig amb el seu nom a la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre el Palau del les Arts i l'Hemisfèric, el traçat de la catifa roja d’uns Goya que van homenatjar la seua trajectòria en el seté art, s’afegia aquest divendres als actes commemoratius.

Cremà de la falla per l'Any Berlanga
Cremà de la falla per l'Any Berlanga / Ajuntament de València

El pròxim dilluns 13 de juny, a partir de les 23:00 hores, À Punt Mèdia se suma a la commemoració amb l'estrena el documental Berlanga!, que repassa la trajectòria professional i personal del cineasta a través dels testimonis, imatges d’arxiu, fotografies i postproducció.

També et pot interessar

stats