Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, millor falla infantil del 2024

El monument és de l'artista José Gallego

Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, millor falla infantil del 2024 / À Punt Notícies

La comissió Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal revalida el primer premi de la Secció Especial de les falles infantils, amb la falla titulada "Solidaris en acció", obra de l’artista José Gallego, segons ha comunicat aquest divendres a primeres hores de la nit el president de la Junta Central Fallera i regidor de Falles de València, Santiago Ballester.

El monument reconeix la faena dels voluntaris de les ONG i juga amb la síl·laba sol per a agrair la seua labor "solidària", per a combatre la "soledat" o per a comunicar als qui estan en risc d'exclusió que no estan "sols". Aquesta falla infantil, de tres metres de diàmetre per uns tres metres d'alçària, ha costat 54.000 euros, la xifra més elevada de la categoria.

El segon premi ha sigut per a la comissió Espartero - Ramón y Cajal, amb un monument obra de l'artista Fernando Foix. I el tercer lloc, per a Mestre Gozalbo - Comte d'Altea, amb una falla de l'artesà Sergio Alcanyís. En Enginy i Gràcia el primer premi ha sigut per a Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, el segon per a Convent de Jerusalem i el tercer per a Ciscar-Borriana.

És la huitena vegada que Convent de Jerusalem obté el màxim premi en la categoria infantil, la tercera en els últims quatre anys (2021, 2023 i 2024), i la quarta vegada que José Gallego guanya el premi en aquesta falla (2017, 2021, 2023 i 2024).

La fallera major infantil, Alejandra Segura, i el president infantil, Francisco Segura, han reconegut estar "molt contents" després d'haver aconseguit el primer premi d'Especial gràcies al treball de l'artista José Gallego. "Ha sigut molt emocionant –mare meua!–. Ara toca celebrar-ho", han assegurat en declaracions als mitjans. Per la seua part, el president de la comissió, Francisco Segura, ha mostrat l'emoció després d'haver aconseguit aquest primer premi de Secció Especial infantil, al mateix temps que ha apuntat que Convent aspira a aconseguir el doblet, amb un primer premi per a la falla gran, obra de Pere Baenas

Després de la lectura de premis, han visitat la falla la fallera major infantil de València, Marina García, i la cort d'honor, per a felicitar els integrants de la comissió. També hi han acudit el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Catalá. Mazón ha valorat l'"extraordinari nivell" de les falles infantils que s'han plantat enguany a la ciutat de València i, per aquesta mateixa raó, ha considerat que Convent de Jerusalem ha sigut "una justa guanyadora", amb la seua obra d'"orfebreria". Precisament, de la creació de José Gallego el cap del Consell ha destacat els "xicotets detalls" i el "preciós gest" que han tingut la comissió i l'artista amb les víctimes i afectats per l'incendi de Campanar.

D'altra banda, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que la creació de José Gallego per a Convent de Jerusalem és "meravellosa" i "molt bonica", i "no sols pel que es veu, sinó també pel que es llig", amb el missatge "en el cor" als afectats pel sinistre de Campanar. "Reflecteix de manera molt clara el que han sigut els fallers", ha valorat la primera regidora, que s'ha mostrat "emocionada". A més, l’alcaldessa Catalá ha felicitat la comissió a través del seu compte d’X. També a les que han quedat en segona i tercera posició. 

Així queda la classificació de les falles de la Secció Especial

1 Falla infantil Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, de l’artista José Gallego.

2 Falla infantil Espartero - Ramón y Cajal, de l’artista Fernando Foix Fabregat.

3 Falla infantil Mestre Gozalbo - Comte d'Altea, de l’artista Sergio Alcañiz Valiente. 

4 Falla infantil Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, de l’artista Mario Pérez Sánchez. 

5 Falla infantil Gayano Lluch, de l’artista Raúl García Pertusa.

6 Falla infantil Ciscar-Borriana, de l’artista Rubén Arcos Martín.

7 Falla infantil Misser Mascó - Arévalo Baca (falla Exposició), de l’artista Xavier Gurrea Belenguer.

8 Falla infantil Comte de Salvatierra - Ciril Amorós, de l’artista Borja Lorente Castillo. 

9 Falla infantil Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent (falla Tio Pep), dels artistes José Luis Ceballos i Francisco Sanabria.

10 Premi infantil Avinguda de la Malva-rosa - Antoni Ponz - Cavite, de l’artista José Luis Platero Cosi.

També et pot interessar

stats