L'Antiga, de Campanar, guanya el premi del ninot indultat per tercer any consecutiu

L’obra, que recrea una escena costumista, ret homenatge a l’Orxateria Santa Catalina de València

NInot indultat 2024 de la comissió Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (l'Antiga de Campanar)
Ninot indultat 2024 de la comissió Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana (L'Antiga) / Miguel Ángel Reino

La falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana, més coneguda com L'Antiga, està d’enhorabona. Per tercer any consecutiu, la comissió de Secció Especial s’ha endut el reconeixement del ninot indultat de les Falles amb l’obra l’“Orxateria L’Antiga”, una creació que ret homenatge a l’Orxateria Santa Catalina de València. 

I per tercer any consecutiu, el ninot, que forma part del monument "Canvi climàtic", se salvarà de les flames de la nit del 19 de març i s'integrarà en el Museu Faller de València amb els seus predecessors.

L’obra, de l’artista faller Josué Beitia, en la qual ha col·laborat l’escultor Sergio Penadés, recrea una escena costumista d’un home i la neta, amb una vesprada de berenar d’orxata, fartons i xocolate, en companyia també de la mascota. “Amb tot el nostre respecte i homenatge a Santa Catalina, que endolceix endolcint la vida dels valencians i visitants des de fa 200 anys”, explica la comissió. 

Aquest ninot s’ha endut el primer premi de la votació popular dels visitants de l’Exposició del Ninot, amb 26.822 vots dels 70.205 emesos. Però no és el primer reconeixement que rep l’obra. El 13 de febrer, la Junta Central Fallera la va premiar com el millor ninot indultat de la Secció Especial. 

Així, és la quarta vegada que la Falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana s’endú el ninot indultat, la tercera consecutiva. Abans ho va aconseguir amb Alberto Rajadell el 1993, el 2022 amb "Fantàstika indumentària" i el 2023 amb "La pirotècnia", totes dues de l’artista faller Carlos Carsí. 

També et pot interessar

stats