Sense poder contindre l’emoció: així deixa la falla Exposició els visitants més matiners

Milers de visitants visiten el monument de David Sánchez i la majoria destaca el colorit i l’expressivitat dels rostres dels ninots

 

El rostre delicat d'un dels ninots del monument que ha dissenyat l'artista David Sánchez per a Exposició - Misser Mascó
El rostre delicat d'un dels ninots del monument que ha dissenyat l'artista David Sánchez per a Exposició - Misser Mascó / À Punt NTC

“Parada” o “sense contindre l’emoció”. Així es quedaven algunes visitants que recorrien aquest divendres la falla Exposició – Misser Mascó, guanyadora del primer premi d’Especial. Els voltants del monument dissenyat per David Sánchez eren un autèntic formiguer aquest divendres de matí, on resultava difícil obrir-se pas.

En arribar als voltants del monument, els mòbils per a traure la foto, els ulls oberts i, fins i tot alguns aficionats al dibuix, intentaven immortalitzar aquest monument abans que acabe en cendres el diumenge.

Els visitants, especialment aquells que han recorregut centenars de quilòmetres per a conéixer el món de les Falles, no han dubtat a acostar-se fins al barri d’Exposició per a veure de prop el colorit del millor monument d’enguany.

La cara és meravellosa, els creadors són vertaders artistes Trini Rosales - Turista d'Almeria

“Aquesta cara és meravellosa, els creadors són vertaders artistes”, afirmava Trini Rosales, una turista d’Almeria mentre assenyalava un dels rostres creats per David Sánchez. “Jo no entenc gaire, però em sembla molt maca. És preciosa”, apuntava Àngels Aracil, una turista de Barcelona que, a més de les Falles, aprofitarà el cap de setmana per a fer una ullada a la Magdalena.

Algunes escenes del monument fins i tot commovien els visitants, com ara Mirca Lara, originària de Veneçuela, no podia contindre les llàgrimes en veure una de les escenes de la falla sobre la guerra d’Ucraïna i que convida a la reflexió a partir d’un ninot de Putin. “M’emocione molt”, afirmava en declaracions a À Punt. “No puc contindre l’emoció perquè la falla defineix molt bé el que està passant”, afegia.

És mereixedora del primer premi, perquè és una meravella Manuel Sánchez - Turista de Pamplona

Per a Manuel Sánchez i la seua esposa, vinguts des de Pamplona, el monument creat per David Sánchez, “és una meravella”. Manuel destacava l’expressió dels rostres i el colorit. “Sens dubte, és mereixedora del primer premi, perquè és una meravella”, explicava.

Ana Maria Casanellas, una turista de Vilafranca del Penedès, afirmava haver-se quedat “parada” en trobar-se davant l’imponent monument d’Exposició – Misser Mascó.

El monument que s’ha alçat amb la victòria de les falles d’enguany no sols impactava els visitants vinguts de fora, també a aquells més habituats a l’art faller i la sàtira. Era el cas de Dolores Petit, veïna d’Alginet, que aprofitava aquest divendres per a visitar les millors falles de València. “És tan bonica”, afirmava mirant cap al remat de la falla. “Em pareix espectacular”, remarcava. 

També et pot interessar

stats