Comiat a Manolo Miralles al pas de la música tradicional

El món de la cultura dona l’últim adeu al fundador d’Al Tall i de Musicants, que va morir dissabte, en un emotiu acte laic a València

Un dels moments de l'acte de comiat, en què han intervingut alguns integrants d'Al Tall / Montse Català

L’han acomiadat com va viure, als sons de la música tradicional valenciana. En un acte laic han intervingut, entre d'altres, els seus amics d’Al Tall —grup que va fundar en els setanta i que va ser capdavanter en la recuperació i la difusió de la música tradicional— i els de Musicants —l’última formació que va fundar Manolo Miralles. La cerimònia, celebrada aquest dilluns en un tanatori de València, ha donat l'adeu a aquesta figura emblemàtica de la cultura valenciana.

Entre els qui han acudit a acomiadar-se d'aquesta veu emblemàtica de la música en valencià hi havia nombrosos artistes, que s’afigen als que al llarg del cap de setmana han donat el condol als familiars de Manolo Miralles i han recordat les seues aportacions a la música en valencià. De fet, no sols la va promoure des dels escenaris, també la va impulsar des de col·lectius com l’Ovidi Montllor, que va presidir durant dèsset anys.

Miralles, natural de Xàtiva, va morir dissabte a l’Hospital La Fe de València a causa d’una malaltia “que se l’ha emportat ràpidament”, segons van manifestar fonts de la família.

 

També et pot interessar

stats