Comença la segona edició de LABdeSeries amb un especial sobre Berlanga

Una mirada a les sèries durant el confinament, el futur postpandèmia en la ficció i el llegat del director valencià són els temes centrals de la nova edició del festival, que se celebra del 18 al 24 d'abril

Comença la segona edició de LABdeSeries amb un especial sobre Berlanga
18 d'abril 2021 - 11:19

Després que la pandèmia forçara la suspensió de l'edició del 2020 de LABdeSeries, aquest torna aquest diumenge a la Filmoteca de València, La Mutant i Las Naves, les tres seus que acullen els actes presencials programats fins al 24 d'abril.

Una programació diversa amb el lema "El poder de les sèries", amb la qual es pretén reivindicar el paper que tenen les sèries en la societat i reflexionar sobre què conten de la gent i del món actual a través de xarrades amb convidats de diferents disciplines.

En el festival participen figures rellevants de la producció televisiva de l'estat espanyol com Javier Olivares (guionista i creador d'El Ministerio del Tiempo), Álex Rodrigo (creador d'El último show, director de La casa de papel i Vis a vis), Diana Rojo (creadora de Luimelia) o Jorge Sánchez Cabezudo (creador de Crematorio). Precisament a aquesta sèrie es dedica la vesprada del 23 d'abril, ja que per a commemorar el seu desé aniversari es farà un col·loqui i es projectarà el primer episodi a La Mutant.

Amb motiu de l'any Berlanga, Alberto Caballero (creador d''Aquí no hay quien viva i La que se avecina), Anna R. Costa (creadora d'Arde Madrid), Nacho G. Velilla (creador de 7 vidas, Aida i Buscando el norte) i Víctor García León (guionista de Vota Juan, Vamos Juan i El vecino) li retran homenatge en el col·loqui "Què deuen les nostres sèries a Berlanga?", previst també per al pròxim divendres 23.

La resta de la setmana, els assistents i els ponents reflexionaran sobre com, durant l'últim any, el confinament ha atorgat a les sèries un paper més destacat en la vida quotidiana i de quina manera reflectiran en un futur l'arribada de la Covid-19 i les seues conseqüències.

El festival, organitzat pel gestor cultural David Brieva, la historiadora Àurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida, junt amb l'Institut Valencià de Cultura, és de caràcter presencial. No obstant això, l'aforament és limitat i cal inscriure's prèviament en les activitats.

Ací pots en consultar tota la programació.

També et pot interessar

stats