Arriba LAB de sèries, la nova cita a València per als seguidors i els creadors de les sèries

Aquest festival se celebra de l'11 al 14 d'abril a la Filmoteca i el Palau de l'Exposició i comptarà amb projeccions i col·loquis.

Áurea Ortiz ha parlat a 'Les notícies del matí' del festival LAB de sèries
Áurea Ortiz ha parlat a 'Les notícies del matí' del festival LAB de sèries

Conscients de la importància que tenen les sèries i que s'han convertit en una part central de les converses i del consum cultural, València acull des d'aquest dijous i fins diumenge LAB de sèries, un esdeveniment en què s'analitzarà aquest fenomen a través de col·loquis i de projeccions. El festival pretén reivindicar la ficció i reflexionar sobre el que conten de la societat i del món. L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament. 

Per a això, s'ha convocat a València personalitats de diferents àmbits. Passaran pel LAB de sèries guionistes, directors, divulgadors científics, periodistes, escriptors i sociòlegs. Títols emblemàtics com Black Mirror o Joc de Trons seran analitzats en taules redones, en les quals també hi haurà espai per al periodisme, la literatura, els joves o la política i la seua relació amb les sèries.

L'esdeveniment, promogut per l'Institut Valencià de Cultura, té com a punt de partida el podcast Laboratorio de investigación de series, a càrrec del gestor cultural David Brieva, la professora i historiadora Áurea Ortiz i el crític de televisió Mikel Labastida. Áurea Ortiz ha destacat a Les notícies del matí que l'interés de les sèries ha crescut "gràcies a la possibilitat de consumir les ficcions en multitud de dispositius", que són ideals per al consum d'aquests productes.

De què riuen les sèries?

El festival arrancarà aquest dijous amb una xarrada al palau de l'Exposició de València, una de les seus, juntament amb la Filmoteca. Els directors David Trueba i Borja Cobeaga i l'historietista Darío Adanti faran el tret d'eixida amb una xarrada en la qual es preguntaran de què riuen les sèries, quant de pes té allò políticament correcte en les noves ficcions i si hi ha assumptes que encara són tabús.

El LAB de sèries prestarà especial atenció a la producció nacional i valenciana. Així, a continuació es projectaran els dos primers capítols de Justo antes de Cristo, que presentaran els seus creadors, Montero i Maidagán, i el mateix Cobeaga, que n'és el director.

'Joc de trons'

Politòlegs, sociòlegs o historiadors, tots veuen en la sèrie Joc de trons claus per a interpretar la realitat del nostre temps. Tal vegada per això és la ficció televisiva més rellevant dels últims anys i un autèntic esdeveniment que va més enllà del món de les sèries. Amb l'última temporada a punt de començar, LAB de sèries dedica una taula temàtica, aquest dissabte, a les cinc de la vesprada, a analitzar les relacions entre el món de Ponent i el nostre, amb la participació del politòleg Pablo Simón, la sociòloga Sara Porras i la historiadora Ester Alba.

També et pot interessar

stats