La Batalla de Flors ompli València de perfum i colors

Quaranta carrosses i més d'un milió de clavellons han posat fi a la Gran Fira de Juliol

Una de les carrosses durant la Batalla de Flors celebrada aquest diumenge
Una de les carrosses durant la Batalla de Flors celebrada aquest diumenge / Europa Press

La tradicional Batalla de Flors ha posat el punt final aquest diumenge al programa d’activitats de la Gran Fira de Juliol de València. Quaranta carrosses i vora un milió i mig de flors han omplit de color el passeig de l’Albereda durant un acte que s'ha pogut seguir en directe per À Punt.

La desfilada ha començat a les 20:00 hores i hi han participat quaranta carrosses, que els mestres carrossers han engalanat aquest dissabte en la Nit de la Punxà, a la Ciutat Fallera. El medi ambient, el centenari de la mort de Sorolla i la mitologia japonesa han sigut algunes de les temàtiques de les carrosses.

A més, durant l'acte els participants i els espectadors han pogut conéixer les candidates preseleccionades per a ser falleres majors de València 2024 i les corts d’honor, que han fet la primera aparició pública. 

La festa, que té l'origen en el 1891 i està declarada festa d’interés turístic autonòmic per la Generalitat, s'ha convertit en una cita indispensable per a tot aquell que vol ser testimoni d'una de les tradicions més emblemàtiques de la ciutat. Enguany s'hi han inscrit 13.100 persones, 2.000 més que l'any passat, per a 365 llotges des d'on han pogut gaudir plenament d'un dels dies més acolorits i alegres de l'any.

Guardons a les millors carrosses

La carrossa amb el lema "Verda", de l'artista Vicente J. García, i tripulada per la fallera major infantil del 2023, Paula Nieto, s'ha emportat la màxima distinció de la Batalla de Flors, el Premi Baró de Cortes de la Secció Especial A.

En aquesta mateixa secció, el primer premi ha sigut per a la carrossa de lema "Blau", obra de l'artista Fran Tarazona, tripulada per la fallera major del 2023, Laura Mengó. El segon ha anat a parar a la carrossa "Revoluciona't", de Santi Muñoz i tripulada per la reina de les festes de Castelló enguany, Selene Tarín, mentre que en tercera posició s'ha quedat la carrossa amb el lema "Menines", de Narán Carrozas, tripulada per la bellesa del foc d'enguany, Belén Mora.

En la Secció Especial B, el primer premi ha sigut per a la carrossa "Kodames", de l'artista Vicente J. García, tripulada per l'organització de les Festes de Sant Bult. El segon guardó ha sigut entregat a la carrossa "Unicorn", d'Alfredo Demets, tripulada per l'Associació Amics del Corpus, mentre que la tercera ha recaigut en la carrossa "Cigne", també dissenyada per Demets, i tripulada per la regina dels jocs florals de Lo Rat Penat.

Per altra banda, dins de la secció de cotxes lleugers, el primer premi ha sigut per al de la Floristeria Quico Moret, comandat per la Federació Valenciana de Cases Regionals; el segon per al vehicle de M. José Flors i Coses, tripulat per la Federació Valenciana de Moros i Cristians, mentre que el tercer ha sigut per al de Flores Montañana, amb l'Ateneu Mercantil al timó.

També et pot interessar

stats