De Christina Aguilera a Sebastian Yatra… Quins artistes internacionals actuen enguany a la Comunitat Valenciana?

La música urbana guanya pes en un any en què els festivals tornen a la normalitat, després de dos anys de pandèmia

Imatge d'arxiu de Christina Aguilera, Sebastián Yatra, H.E.R, Tyga, Rosalía i Rauw Alejandro
Imatge d'arxiu de Christina Aguilera, Sebastián Yatra, H.E.R., Tyga, Rosalía i Rauw Alejandro / Shutterstock

La Comunitat Valenciana es posa de gala aquest estiu per acollir les desenes d’artistes internacionals que actuaran enguany pels diversos festivals de música. Entre les cantants i grups més destacats hi ha Christina Aguilera, Simple Minds, Residente i Juan Luis Guerra, que compartiran cartell amb d’altres més joves en el panorama musical, però que encapçalen les llistes d’èxits al món, com Sebastián Yatra, H. E. R., Nicki Nicole i Bizarrap. 

En À Punt Notícies t’oferim una guia detallada dels artistes i bandes internacionals que podras veure enguany de nord a sud del territori valencià. 

Diferents generacions de la música llatina, en el Ciutat Festival 

L’estadi Ciutat de València acull un any més el Ciutat Festival, on actuaran en diferents dies tres generacions de la música llatina: Juan Luis Guerra, el 3 de juliol; Maluma, el 7 de juliol, i Juanes, el 17 de juliol, en el cicle Neox Music Day. 

Concerts de Vivers aposta per artistes amb llarga trajectòria

Com cada any, el cicle dels Concerts de Vivers acullen actuacions d’artistes i grups de llarga trajectòria en el panorama musical internacional. Repeteixen per segona vegada en el festival els cantants Steve Vai i Residente, i la banda angloespanyola Crystal Fighters, i hi actuaran per primera vegada els autors de l’èxit "Don't you (forget about me)", el grup britànic Simple Minds.  

Sebastián Yatra recorrerà la Comunitat Valenciana amb el Dharma Tour

L’autor de mega-hits mundials com "Tacones rojos", "Pareja del año" i "Traicionera", Sebastián Yatra, recorrerà tot el territori valencià amb el seu Dharma Tour. El cantant colombià actuarà el 24 juny a la plaça de Bbous de València, el 30 de juny a Benicàssim —dins del festival Mar de Sons— i el 24 de juliol a Torrevella. Yatra viu el moment d’or després de ser nominat als Oscars a millor cançó per "Dos oruguitas", de la banda sonora d’Encanto, i de protagonitzar per primera vegada una sèrie en Érase una vez… pero ya no.  

Iggy Pop i Christina Aguilera, en la primera edició del Diversity Festival

El Diversity Festival, a València, concentra el major nombre d’artistes internacionals que actuaran enguany a la Comunitat Valenciana. Amb la música urbana, l’electrònica i l’indie com a conductors dels tres dies de concerts, destaquen les actuacions de les llegendes de la música Iggy Pop i Christina Aguilera. També formen part del line-up Måneskin, Martin Garrix, The Black Eyed Peas, Ozuna, Armin van Buuren, H.E.R., Nicki Nicole i LP. 

L’elit del reggaeton, protagonista dels festivals estiuencs

El reggaeton guanya força enguany en els festivals valencians, i arriba l’estil central de molts. Orpesa —el 18 i 19 de juny— i Benidorm —el 9 i 10 de juliol — seran seu del Reggaeton Beach Festival, pel qual passaran artistes de la talla de Jhay Cortez, Myke Towers i Justin Quiles. Destaca l’actuació d’Anuel AA, una de les figures actuals més importants d’aquest estiu urbà, amb senzill com "China" i "Adicto", que superen els 500 milions de reproduccions en Spotify. 

S’estrena també amb ritmes de reaggeton el Zevra Festival, del 22 al 25 de juliol a la platja de Tavernes de la Valldigna. A banda d’Anuel AA i Justin Quiles, els assistents també podran gaudir d’una de les figures estreles d’aquest so, com Rauw Alejandro. Amb "Todo de tí", l’artista porto-riqueny va batre rècords de reproduccions en les plataformes digitals i es va convertir en la cançó més escoltada al món el 2021. 

La música urbana pega fort amb el Big Sound i l’Arenal Sound

El Big Sound celebra per fi la primera edició els dies 7, 8 i 9 de juliol a València, després d’ajornar-se durant dos anys per la pandèmia. Pels escenaris passaran estreles de la música urbana, com Nicky Jam, Lunay i Bizarrap, entre d’altres.  

El festival per excel·lència de música urbana, l’Arenal Sound (Borriana, del 4 al 7 de juliol), torna més internacional que mai després de la crisi sanitària. Durant els quatre dies de festival hi actuaran Myke Towers, Bizarrap, Duki, Mariah Angeliq, Ñengo Flow i Eladio Carrión, entre d’altres. 

El FIB segueix apostant per l’indie i l’electrònica més internacional

Torna també després de la pandèmia el festival més veterà, el Festival Internacional de Benicàssim, que se celebra del 14 al 17 de juliol. Encara que enguany amb més presència d’artistes nacionals, continua apostant per l’indie de Kasabian, Mando Diao i The Kooks, l’electrònica de Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Justice i Lost Frequencies, i el rap de la mà de Tyga i Example.

L’electrònica torna a Cullera

La música electrònica seguirà inundant el municipi costaner de Cullera del 10 al 15 d’agost, amb dos dels màxims exponents: Afrojack i David Guetta. Completen l’edició d’enguany, amb el lema "Circus Madness", els discjòqueis Timmy Trumpet, Wade, Carl Cox, Marco Carola i Michael Bibi, entre d’altres. 

Deu dies de reggae a Benicàssim amb el Rototom Sunsplash

El Rototom Sunsplash European Reaggae Festival celebra la 27a edició a Benicàssim, del 16 al 22 d’agost, sense perdre la seua essència. El reggae, el dancehall i el hip-hop van de la mà amb les actuacions d’alguns dels seus màxims representants com Burning Spear, Damian “Jr. Gong” Marley, Sean Paul, Alborosie, Luciano i Damian Marley & The Uprising.  

Camilo, Marc Anthony i Simply Red a la Marina Sud

Sense formar part de cap cicle de concerts específic, la Marina Sud de València serà escenari aquest estiu de grans cantants com Simply Red (7 de juny), Marc Anthony (1 de juliol) i Camilo (17 de juliol). Els assistents a aquest cicle de concerts també podran veure a l’artista catalana més internacional, Rosalía, en el que serà el seu únic concert a la Comunitat Valenciana el 16 de juliol. 

També et pot interessar

stats