El CCCC acull 'Callejeros', imatges que busquen dignificar la vida de les persones sense llar

L'exposició documenta el dia a dia de tres homes que dormen al carrer a través de les fotografies fetes per ells mateixos

Fotografía de l'exposició "Callejeros" al CCCC
Fotografia de l'exposició 'Callejeros' al CCCC / Callejeros de Francisco Sanz

El Centre del Carme Cultura Contemporània ha presentat aquest divendres l'exposició Callejeros, de l'artista valencià Francisco Sanz. La mostra, que es troba emmarcada dins de la convocatòria Altaveu per a projectes d'inclusió i cohesió social del Consorci de Museus, ofereix un testimoniatge documental sobre la vida de Luis, Cristóbal i Richard, tres homes que estan sense llar.

A través de les més de 60 fotografies que han realitzat pretenen "dignificar i visibilitzar" la vida al carrer. Sanz, que considera que l'autoria de l'exposició és compartida i que la seua labor ha sigut la de coordinar del treball, va donar a Luis, Cristóbal i Richard càmeres fotogràfiques "amb l'única instrucció de retratar el món que els envolta". Amb això, l'autenticitat de les imatges "es manté en prevaldre el relat en primera persona sobre els requisits estètics formals", destaca el CCCC.

Callejeros hauria d'haver-se vist en 2020 en el CCCC però va haver de ser ajornada per la pandèmia. Sanz, que compatibilitza el projecte artístic amb el seu treball com a pneumòleg a l'Hospital General de València, va haver d'aparcar temporalment la fotografia per a coordinar la planta Covid-19 al seu hospital durant 2020.

L'exposició estarà oberta fins al 30 de maig.

També et pot interessar

stats