Castelló de la Plana bull amb els preparatius de la Magdalena

Més de 1.700 serveis garantiran la seguretat ciutadana i l’organització del trànsit a partir de dissabte, quan la ciutat s’endinsa en les festes fundacionals

Castelló viurà diumenge un dels actes més multitudinaris, el de la Romeria de les Canyes
Castelló de la Plana viurà diumenge un dels actes més multitudinaris, la Romeria de les Canyes / À Punt NTC

Castelló de la Plana bull amb els preparatius de la festa. Dissabte, la mascletà i la Cavalcada del Pregó iniciaran els més de 320 actes programats per a la Magdalena i quan això arribe, les instal·lacions, la indumentària i els serveis han d’estar enllestits per a la festa.

Un dels elements que s’ultimen són les quasi 25.000 canyes que es repartiran diumenge a la plaça Major als participants en la Romeria de les Canyes i que cada any prepara la família Renau de la ciutat. Ja tallades i organitzades, de dos metres per als adults i d’1,70 metres per als menors, i amb la característica cinta verda, ja es preparen en fardells.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, més de 1.700 serveis garantiran el dispositiu de trànsit i seguretat a la capital de la Plana des de dissabte i fins al 10 de març. Aquesta xifra suposa un increment de vora el 14% dels serveis respecte a l’any passat, segons es va concloure en la junta local de seguretat de les festes fa uns dies.

La Comunitat Valenciana estarà el cap de setmana plenament immersa en la festa. A més de la Magdalena, amb la Cavalcada del Pregó i la Romeria de les Canyes, dos dels actes més multitudinaris de les festes fundacionals, l’ajornament de la Crida en molts llocs que la tenien prevista el passat cap de setmana i la van suspendre per les jornades de dol decretades per l’incendi de Campanar, com a València, faran que l’ambient de festa es respire en nombrosos municipis valencians.

També et pot interessar

stats