Castelló de la Plana recupera els castells de focs artificials en el programa de les Festes de la Magdalena

A més, es tornarà a celebrar el Magdalena Circus, l'homenatge a les Comissions de Sector i l'Ofrena recupera el seu horari original

Imatge d'arxiu del Magdalena Vítol / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de febrer 2024 - 19:12 Actualitzat: 21 de febrer 2024 - 16:41

Castelló de la Plana està a punt de celebrar les festes fundacionals, les Festes de la Magdalena, que se celebren del 2 al 10 de març. Aquest mateix dimarts de vesprada l'Ajuntament ha publicat el programa complet al web municipal, que recupera diversos actes que havien desaparegut en les anteriors edicions.

Document
Programa oficial de les festes de La Magdalena 2024
Consulta'l

Entre ells, destaca el retorn dels espectacles pirotècnics nocturns. "La nostra tradició festera no s'entén sense el protagonisme de la pólvora i creiem que els castellonencs agrairan la tornada d'aquests grans espectacles pirotècnics nocturns", ha assegurat la regidora de Festes, Noelia Selma.

El compte arrere comença aquesta setmana, amb una programació d'actes que s'ha preparat "en temps rècord" entre el consistori i la Junta de Festes, coordinada per Vanesa Pérez. Pérez i Selma han presentat el programa acompanyats dels membres del consell rector del Patronat de Festes. Ambdues han volgut fer valdre la recuperació de l'homenatge a les comissions de sector, "les vertaderes artífexs de les festes".

També torna el circ al carrer, el Magdalena Circus, que ocuparà el seu emblemàtic lloc: la plaça Hort de Soguers. "Agrada a les famílies i té una gran tradició", ha indicat Selma.

Una altra de les novetats de les quals podran gaudir els castellonencs durant la setmana gran és l'Ofrena a la Mare de Déu de Lledó del dissabte 9 de març, que s'havia dividit en dues jornades durant els anys més durs de la pandèmia. Ara tornarà a celebrar-se només amb el format tradicional de vesprada.

A més, l'edil ha destacat el ja tradicional Festival Internacional de Bandes, amb grups arribats de tot el món.

També et pot interessar

stats