La 'capella sixtina' de Catí augmenta el nombre de visitants

La restauració de les pintures murals de l'ermita de la Mare de Déu de l'Avellà l'han feta mereixedora del sobrenom de 'capella sixtina del Maestrat'

Les pintures murals són una mostra de l'escola barroca valenciana
Les pintures murals són una mostra de l'escola barroca valenciana / Toni Torré

El servei de restauració de la Diputació de Castelló s'ha encarregat de la tasca recuperadora d'aquests murals. Un treball molt laboriós perquè algunes parts s'havien perdut a causa dels despreniments i de la humitat. Aquesta pèrdua d'informació s'ha resolt acudint a fotografies antigues i referències bibliogràfiques de la iconografia de l'ermita i altres autors de l'època.

El conjunt pictòric data del 1750 i és obra de Pasqual Mespletera, artista de Sant Mateu, influenciat per l'escola d'Antonio Palomino; les pintures de darrer de l'altar i del cambril foren encarregades al pintor de Catí, Francesc Blasco.

Des que l'ermita ha obert les portes després de la restauració, ara fa tres setmanes, el nombre de visitants ha augmentat de manera considerable. "Cada setmana hi ha peticions noves de grups que volen visitar l'ermita i també hi ha moltes consultes telefòniques sobre els horaris", assegura Amparo Traver, tècnica de turisme de l'Ajuntament de Catí. El recinte està obert tots els dies, de matí i de vesprada.

També et pot interessar

stats