La devoció s'imposa a la pluja i milers de pelegrins de la Santa Faç ixen en romeria

Barcala destaca que el mal oratge no ha dissuadit els alacantins, que esperaven la celebració després de dos anys, i Puig manifesta el seu suport a la declaració d'interés turístic autonòmic

El paraigua i l'impermeable han acompanyat els pelegrins, que han tornat a anar caminant fins al monestir de la Santa Faç després del parèntesi de la pandèmia
El paraigua i l'impermeable han acompanyat els pelegrins, que han tornat a anar caminant fins al monestir de la Santa Faç després del parèntesi de la pandèmia / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'abril 2022 - 13:42 Actualitzat: 28 d'abril 2022 - 11:08

Alacant ha tornat a complir amb la tradició, com passa des de fa segles, i milers de pelegrins han tornat a eixir en romeria cap al monestir de la Santa Faç, a pesar de la fina pluja que ha caigut al llarg del recorregut.

No s’esperen precipitacions abundants, però des de les 8:20 que ha eixit la romeria des dels voltants de la cocatedral de Sant Nicolau, la pluja acompanya els romeus.

Entre els que fan aquest tradicional recorregut, estava el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha manifestat el seu suport a la petició de declarar aquesta arrelada romeria en festa d'interés turístic autonòmic. Els espectadors d'À Punt podran seguir la romeria, a partir de les 10, en un programa especial de A la Ventura.

La capçalera de la romeria avança durant els primers quilòmetres de la romeria
La capçalera de la romeria avança durant els primers quilòmetres de la romeria / À Punt NTC

Entre els pelegrins, també estaven el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, la síndica de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, o la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, entre altres. El cap del Consell ha ressaltat la importància d'aquesta romeria per als valencians i, en aquest sentit, ha apuntat que "és un fet rellevant per a la Comunitat, perquè és part de la identitat d'Alacant i la voluntat de concòrdia", ha conclòs.

Més precipitacions de vesprada

La pluja s'ha convertit en acompanyant dels milers de pelegrins des que aquests abandonaven el nucli antic de la ciutat, punt d'eixida de la romeria. La probabilitat de ruixats s’incrementarà a l’Alacantí sobretot de vesprada.

Encara que pare ara per ara el matí d'aquest dijous serà nuvolós a Alacant, amb temperatures que oscil·laran entre 14 i 16 graus, però a partir de migdia les previsions apunten a ruixats que poden ser més generals, tot i que no molt forts.

La segona d'Espanya amb més participants

Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, milers de romeus s'han volgut sumar al pelegrinatge a pesar que l'oratge no acompanyava. No debades, és la segona romeria més multitudinària d’Espanya, només superada en participació pel Rocío.

L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha assegurat que la romeria d'enguany es fa "amb molta emoció i il·lusió" i que després de dos anys en blanc per la pandèmia, "el temps dona el mateix, perquè el fet important és eixir acompanyats de la relíquia de la Santa Faç".

Un dispositiu de quasi 500 policies i 170 voluntaris de Protecció Civil, bombers i membres de la Creu Roja vetlaran perquè aquesta celebració multitudinària transcórrega sense problemes.

En la resta del territori, les pluges també cauran aquest dijous. L’episodi de pluges serà curt, de fet es preveu que escampen de vesprada i ja divendres siga una jornada sense pluja.

A les huit del matí començarà el repartiment de 15.000 canyes per als romeus. També hi haurà més de mil quilos de rotllets d’anís i 800 litres de mistela per a endolcir el matí als milers de romeus que participaran en aquesta tradició centenària. 

L'oratge que acompanyarà els romeus

També et pot interessar

stats