Vora 3.000 alumnes de 22 col·legis participen en la VII Pelegrina Escolar a la Santa Faç

Els estudiants peregrinen des de les 9 hores des dels seus col·legis d'origen

Setena pelegrina escolar a la Santa Faç de l'Ajuntament d'Alacant
Setena pelegrina escolar a la Santa Faç de l'Ajuntament d'Alacant / Europa Press

Més de 22 col·legis i 2.850 escolars de Primària i Secundària d'Alacant participen en la VII Pelegrina Escolar a la Santa Faç, que se celebra aquest dimarts i dimecres després de dos anys de pandèmia.

Els estudiants peregrinen des de les 9 hores des dels seus col·legis d'origen, en diversos punts de la ciutat, fins al monestir de la Santa Faç, guiats per la Policia Local amb un dispositiu especial de talls de trànsit i mig centenar d'agents.

L'Ajuntament d'Alacant i el monestir coordinen les entrades dels escolars al temple perquè es realitze progressivament i que peregrinen caminant des de diversos itineraris de la ciutat. "Els menors podran celebrar i gaudir d'un dia diferent de romeria, i coneixent molts el monestir i l'entorn de la Santa Faç per primera vegada", ressalta el consistori.

A més de la VII Pelegrina Escolar, la Regidoria de Cultura entrega en el monestir els premis als guardonats en el certamen de pintura Mirades de la Santa Faç 2022, que posteriorment formaran part d'una exposició. El concurs s'ha centrat en la temàtica de paisatges, entorns, històries i vivències de la Santa Faç, el seu monestir i la romeria. Els quatre dibuixos premiats obtindran una brusa brodada amb la relíquia i un taulell amb el dibuix.

També et pot interessar

stats