À Punt retransmetrà la romeria de la Santa Faç

El dijous 28 en directe dins del magazín A la Ventura a partir de les 10:00 hores

Imatge d'arxiu santa Faç 2019
Imatge d'arxiu santa Faç 2019 / Departament de Comunicació
26 d'abril 2022 - 09:31

Com cada el segon dijous de Pasqua després de la Setmana Santa, Alacant celebra la Romeria a la Santa Faç i À Punt torna a oferir-la en directe per la televisió. Dijous 28 d’abril el programa A la Ventura trasllada les seues càmeres fins a Alacant per a oferir la retransmissió de la romeria de la Santa Faç. El programa serà monogràfic i començarà a les 10 del matí fins a la una del migdia.

Des d’Alacant la retransmissió inclourà els comentaris de Francesc Manel Anton que comptarà amb dos convidats d’excepció: Enrique Cutillas i Miquel Àngel Flores, experts en cultura festiva i popular d’Alacant.

La Santa Faç és una de les festes assenyalades amb majúscules en el calendari festiu dels alacantins. Es tracta d'una romeria de 8 quilòmetres que pelegrins fan des de la cocatedral de Sant Nicolau fins al llogaret de la Santa Faç on es custodia la relíquia de la Santa Faç, un dels tres llençols amb els quals Verònica va eixugar el rostre de Crist anant cap al calvari.

Imatge reliquia 2019
Imatge reliquia 2019

Es tracta d'un pelegrinatge que rememora el Miracle de la Llàgrima quan al segle XV els alacantins isqueren en romeria, amb rogatives o precs amb el llenç com a protagonista, per a demanar la fi d'una sequera que durava anys. Va ser el 17 de març de 1489. Les peticions dels creients es van complir i des d'aquell moment els veïns d'Alacant i comarques compleixen la tradició de fer la romeria, amb una canya i romer (símbol de la salut) fins al llogaret.

El programa A la Ventura mostrarà tot l’ambient festiu i religiós amb el repartiment de les canyes de romer a l’Ajuntament, la missa i el trasllat. La romeria estarà amenitzada amb música tradicional durant el recorregut a càrrec dels nanos i gegants, Nicolauet i Remediens, i la seua colla.

També et pot interessar

stats