Mig miler d'efectius de seguretat vigilaran una romeria de la Santa Faç que es preveu "històrica"

À Punt retransmetrà en directe el pelegrinatge en un programa especial d'A la Ventura dijous que ve, 28 d'abril

Romeria de la Santa Faç, en una imatge d'arxiu
Romeria de la Santa Faç, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant ha disposat un ampli operatiu, en el qual figuren les regidories de Festes, Seguretat Ciutadana, Transport i Neteja, per a celebrar la romeria a la Santa Faç, "la del Retrobament", com l'ha definida aquest divendres el regidor de Festes, Manuel Jiménez. Una edició, la número 533, que torna a celebrar-se de manera multitudinària el dijous 28 d'abril, i que es preveu "històrica" després de dos anys de parada. El dispositiu tindrà 495 efectius de seguretat i el conformen també 170 voluntaris de Protecció Civil d'Alacant i dotze agrupacions de la província, dotze bombers del Speis, i quinze voluntaris de Creu Roja.

Coincidint amb el 533 aniversari, el ple municipal votarà iniciar els tràmits per a declarar la festa d'interés turístic autonòmic. El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha explicat que l'edició d'enguany espera una afluència més elevada que en els últims anys i ha fet una crida a la participació "des de la il·lusió i la responsabilitat per a continuar preservant els nostres costums i senyals d'identitat".

Enguany la Romeria a Santa Faç, que es retransmetrà en directe per la televisió d'À Punt amb un programa especial d'A la Ventura, eixira a les 8:00 del matí des de la cocatedral de Sant Nicolau. Estarà presidida, per primera vegada, pel bisbe Josep Ignacio Munilla. Des d'una hora abans es repartiran 15.000 canyes de romer entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça de l'Abat Penalva i la paradeta municipal estarà situada a l'avinguda de Dénia i oberta des de les 7 a les 11:30 hores, un lloc en el qual es repartiran mil quilos de rotllets d'anís i 800 litres de mistela.

La Santa Faç és la segona romeria més participativa i popular d'Espanya després del Rocío, i ací es commemora el miracle de la llàgrima que va ocórrer el 17 de març de 1489 durant una processó de precs amb el llenç com a protagonista i amb motiu d'una forta sequera que sacsejava la zona. 

També et pot interessar

stats