Alacant demana que la Romeria de la Santa Faç siga festa d'nterés turístic autonòmic

Amb 533 anys d’història, és una de les mostres religioses amb més afluència de la Comunitat Valenciana

Milers de pelegrins en un dels trams de l'última romeria a la Santa Faç que es va poder celebrar, el 2019
Milers de pelegrins en un dels trams de l'última romeria a la Santa Faç que es va poder celebrar, el 2019 / À Punt NTC
27 d'abril 2022 - 16:29

L'Ajuntament d'Alacant ha sol·licitat al Consell, per unanimitat, la distinció de la Romeria de la Santa Faç com a festa d'interés turístic autonòmic, "que suposaria un gran revulsiu per a la promoció de la Pelegrina i la seua difusió en la Comunitat”, segons ha explicat el regidor de Festes, Manuel Jiménez.

“Amb els seus 533 anys d'història, forma part de les tradicions i de l'arrel de l'esperit alacantí” ha assegurat Jiménez, qui ha destacat aquesta festivitat com “una de les mostres de religiositat popular amb més afluència de persones en l'àmbit de la Comunitat Valenciana”. L’acte de la romeria inclou diversos elements representatius, com la música de la dolçaina i el tabalet, les canyes de romer, les figures representatives dels patrons d'Alacant com Nicolauet i Remeiets, el repartiment de rotllets d'anís i mistela, o els llocs de venda de productes artesanals.

Imatge d'arxiu santa Faç 2019
Imatge d'arxiu santa Faç 2019

A més, l’edil de Festes ha recordat que se segueix un protocol per a traure i tornar la Relíquia al seu cambril, originari del segle XVII, que ha catalogat com “fer l'ullet a èpoques pretèrites, en temps de modernitat”.

Una vegada obtingut el títol, el consistori haurà d’esperar un mínim de cinc anys per a optar a la declaració d'interés turístic nacional, com ha ocorregut fa poc amb la Setmana Santa. Aquest reconeixement se sumaria a la Medalla d'Or que ja va rebre la ciutat pel seu comportament cívic durant la pandèmia.

També et pot interessar

stats