Calp celebra l’any Bofill amb visites guiades als edificis de l’arquitecte

La Muralla Roja i Plexus són algunes de les construccions que es podran conéixer

Calp celebra l’any Bofill amb visites guiades als edificis de l’arquitecte / À Punt NTC

Amb motiu de l'any Bofill, aquest dijous han començat a Calp (Marina Alta) les visites guiades als edificis que l'arquitecte va alçar al poble. Es visiten algunes de les zones comunes i s'aprofundeix en el llegat d'un dels arquitectes icònics a escala mundial de la segona meitat del segle XX.

Des de la casba en què es va inspirar per a alçar el calidoscopi habitable anomenat la Muralla Roja, fins a Xanadú, la mítica ciutat mongola que es representa en un altre dels seus conjunts de vivendes. També l’edifici Plexus, dissenyat a manera de les terrasses característiques dels conreus mediterranis. Són descobriments que es fan durant la visita guiada gratuïta que ha posat en marxa l'Ajuntament de Calp per a commemorar l'any dedicat a l'arquitecte, coincidint amb els cinquanta anys de la construcció de la Muralla Roja, tal vegada l’edifici més emblemàtic de l’arquitecte a la localitat. 

Laura Gascón, visitant de Terol, afirma que li ha agradat molt la visita perquè s’allunya de la massificació de la zona costanera a què està acostumada. “Era tot un visionari”, postil·la. 

Juan Manuel del Pino, comissari de l'any Bofill, afirma que l’arquitecte tenia una habilitat i un do especial perquè “sembla que tot ho tenia al cap” i després ho traslladava, a vegades sense passar pels plànols.

Les visites es duen a terme cada setmana, en diverses llengües i es recomana consultar el web de l'Ajuntament de Calp perquè variaran en funció de les temperatures i de la llum que el va inspirar.

També et pot interessar

stats