Correus celebra els cinquanta anys de La Muralla Roja de Calp amb un segell commemoratiu

La iniciativa se suma als homenatges de l'any Ricardo Bofill per a recordar a l'arquitecte mort fa just un any a Barcelona

Conjunt arquitectònic de La Muralla Roja dissenyat per Ricardo Bofill a Calp
Conjunt arquitectònic de La Muralla Roja dissenyat per Ricardo Bofill a Calp / ABB Photo

Correus posarà en circulació el 26 de gener un segell postal commemoratiu del conjunt arquitectònic La Muralla Roja just quan es compleix mig segle des que el català Ricardo Bofill Levi l'alçara a Calp (Alacant).

Coincidint amb l'Any Bofill impulsat per l'Ajuntament de Calp amb motiu d'aquesta efemèride, Correus se suma així als homenatges per a recordar a l'arquitecte mort fa just un any a Barcelona a través d'un segell amb un valor de 4,9 euros i format “full bloc”, "molt volgut pel col·leccionista" per ser visualment més cridaner.

Correus ha anunciat una tirada sobre un paper estucat, engomat i fosforescent de 90.000 exemplars, una xifra curta que, segons l'Ajuntament, provocarà que siga cobejat entre els col·leccionistes amants de l'arquitectura.

L'emissió d'aquest segell sorgeix d'una petició que va realitzar l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp abans fins i tot que l'Any Bofill donara el seu tret d'eixida.

El consistori ha aclarit que encara es desconeix la imatge de La Muralla Roja que acompanyarà aquest segell postal, el segon que Correus dedica a Calp després del dedicat al Penyal d'Ifac el 1987, quan es va crear el parc natural.

També afig que dels centenars d'edificis que han eixit de l'Estudi d'Arquitectura Bofill, aquest serà el primer que es plasmarà en un segell.

Aquest emblemàtic i singular edifici, culminat el 1973, es troba a la urbanització La Manzanera i ha servit d'inspiració durant dècades fins a l'actualitat, per exemple per a un dels videojocs de més èxit fa uns anys, el Monument Valley 2, del gegant tecnològic xinés Tencent Games, i més recentment en les xarxes socials a la popular sèrie de El Juego del Calamar.

També et pot interessar

stats