La Muralla Roja de Calp, inspiració per a un escenari de la sèrie 'El juego del calamar'

Coneixem l'emblemàtic edifici per dins i entrevistem el seu creador, l'arquitecte Ricardo Bofill

Un frame de 'El juego del calamar' i una imatge de la Muralla Roja de Calp per dins
Un 'frame' d''El juego del calamar' i una imatge de la Muralla Roja de Calp per dins
05 d'octubre 2021 - 13:41

Si has vist la sèrie de moda, El juego del calamar, de segur que has reconegut una de les localitzacions. A què et recorden eixes escalinates per on pugen i baixen els participants del joc? Efectivament, sembla la Muralla Roja de Calp, a la Marina Alta. Potser Hwang Dong-hyuk, director de la sèrie coreana del moment, no sap ni ubicar la Comunitat Valenciana en un mapa, però el ben cert és que els que vivim prop sabem reconèixer la inspiració.

Aquesta imatge ja s'ha reproduït 62 milions de vegades en Netflix i la plataforma de streaming augura que pròximament es convertirà en la sèrie més vista de la seua història, superant els 82 milions de reproduccions als que havia arribat amb la primera temporada de The Bridgerton.

Coneix la Muralla Roja per dins

La Muralla Roja forma part del complex arquitectònic La Manzanera que Ricardo Bofill va dissenyar fa ja quasi 40 anys. Emblema de les primeres etapes de l'arquitecte, hui s'ha transformat en un punt de peregrinació per a instagramers i fotògrafs de prestigi.

Punt de peregrinació per a instagramers i fotògrafs
Punt de peregrinació per a instagramers i fotògrafs

Per a poder conèixer l'edifici de prop, ens hem traslladat anys arrere amb La finestra indiscreta, un programa de Canal 9 en què entrevistaren l'autor de l'edifici Ricardo Bofill. També parlaren amb alguns dels residents que hi vivien, que mostraren algunes de les cases per dins. Fins i tot, conversaren amb l'administrador de la finca. Mira el vídeo a continuació:

També et pot interessar