Calp premia a títol pòstum Ricardo Bofill per la Muralla Roja

La distinció arriba pocs mesos abans que arranque l'Any Bofill a Calp al llarg del 2023, quan la Muralla Roja compleix mig segle

Imatge d'arxiu de la Muralla Roja
Imatge d'arxiu de la Muralla Roja / RBTA

L'Ajuntament de Calp (Marina Alta) ha acordat aquest dimarts concedir el premi Jaume Pastor i Fluixà, 9 d’Octubre a títol pòstum a l'arquitecte català Ricardo Bofill Levi. El consistori reconeix així la seua figura i l'empremta que va deixar en aquest municipi de la Costa Blanca, amb la urbanització coneguda com la Muralla Roja, enclavada sobre un dels penya-segats del municipi.

La distinció arriba a proposta del consell assessor de condecoracions i es produeix pocs mesos abans que arranque l'Any Bofill a Calp al llarg del 2023, que és quan es compleix mig segle de la seua emblemàtica construcció.

Aquest singular edifici, culminat el 1973, és a la urbanització La Manzanera i ha servit d'inspiració durant dècades fins a l'actualitat. Per exemple, per a un dels videojocs de més èxit fa uns anys, el Monument Valley 2, del gegant tecnològic xinés Tencent Games, i més recentment en les xarxes socials a la popular sèrie d'El juego del Calamar'.

Segons la web plataformaarquitectura.cl, la Muralla Roja té clares referències a l'arquitectura àrab mediterrània en relació amb la tradició de la casba, a partir del brillant color vermellós que recobreix les seues façanes exteriors i interiors, i de l'estètica i organització d'espais.

També et pot interessar

stats