Calero troba “lògic” que la Dama torne a Elx, però ho supedita a la negociació de les condicions

La representant del govern de Sánchez a la Comunitat Valenciana argumenta que les obres d’art han d’estar “on millor se les puga protegir”

La Dama d'Elx en el Museu Arqueològic Nacional, a Madrid, on es conserva actualment
La Dama d'Elx al Museu Arqueològic Nacional, a Madrid, on es conserva actualment / EuropaPress

La màxima representant del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, veu “lògic” que la Dama d’Elx torne al seu lloc d’origen. Ara bé, l’ha condicionada a una negociació amb l’executiu per a estudiar “en quines condicions i de quina manera”. Calero es pronunciava així arran de la històrica reivindicació d’Elx que aquest vestigi iber estiga al lloc on es va descobrir, i que coincidisca, aquest dimecres, amb el 124 aniversari de la troballa d’aquesta emblemàtica escultura. 

"Les peces d'art han d'estar on millor se les puga protegir i on millor puguen estar", ha indicat Calero en un acte sobre les polítiques del govern espanyol en què ha participat aquest dimecres. 

El que sí que sembla estar garantit, ara per ara, és que la Dama d’Elx tornarà a estar durant un temps en aquesta ciutat del Baix Vinalopó, en una exposició de l’any que ve, dins dels actes commemoratius del 125é aniversari de la troballa d’aquesta joia de l’art iber. En aquest cas, el Ministeri de Cultura ha establit com a requisit que estiguen ben garantides les condicions de seguretat. 

Cessió temporal per a una exposició

Després d’una primera trobada amb l’anterior ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, fa algunes setmanes l'alcalde d'Elx, Carlos González, i el nou ministre de Cultura, Miquel Iceta, es van citar per a mantindre prompte una entrevista a Madrid per a abordar el retorn temporal de la Dama a la ciutat el 2022. La Dama d’Elx està al Museu Arqueològic Nacional des del 1971. 

També et pot interessar

stats