La Dama tornarà per un temps a Elx en una data pendent de concretar

El Ministeri es mostra predisposat a la visita temporal, encara que no fixa una data per al trasllat i el condiciona a les mesures de seguretat

Dos treballadors del Museu Arqueològic Nacional vigilen la sala on està la Dama d'Elx
Dos treballadors del Museu Arqueològic Nacional vigilen la sala on està la Dama d'Elx / Europa Press

Elx podrà tornar a veure la seua escultura més preada de prop. La Dama d’Elx tornarà a visitar la ciutat, encara que en una data sense concretar i de manera temporal. Serà dins dels actes commemoratius del 125é aniversari de la troballa d’aquesta joia de l’art iber i sempre que se'n garantisca la seguretat. 

Aquesta nova visita, la tercera de la Dama d’Elx en els últims 60 anys, és fruit de la col·laboració que han acordat aquest dilluns l’alcalde de la ciutat, Carlos González, i el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en una reunió a Madrid. En aquesta trobada s’ha acordat que el Ministeri de Cultura s’integrarà en la comissió bilateral, constituïda fins ara per l’Ajuntament d’Elx i la Generalitat, per a organitzar els actes del 125é aniversari de la troballa d’aquesta valuosa escultura que actualment es custodia al Museu Arqueològic Nacional, a Madrid. 

Com ha confirmat l’alcalde de la capital del Baix Vinalopó a À Punt, la Dama d’Elx tornarà a estar entre els il·licitans com a part d’una gran exposició d’art iber, que convertirà Elx en “centre nacional” d’aquest corrent artístic l’any que ve, quan farà 125 anys que un jove va localitzar l’escultura quan feia tasques agràries a la zona de l’Alcúdia. Tot i que no hi ha una data concreta per a aquesta nova cessió temporal de l’escultura, l’alcalde de la ciutat ha remarcat la bona predisposició del Ministeri perquè es duga a terme. 

En aquest sentit, després de la reunió, Carlos González ha admés davant dels micròfons d’A Punt que ha sigut una reunió “molt positiva” i “molt fructífera”, en la qual ha quedat clara la voluntat del ministeri d’autoritzar el trasllat temporal de la Dama d’Elx. Ara bé, Rodríguez Uribes ha establit com a prioritat “les condicions de seguretat” de la peça. 

Si finalment es du a terme aquesta nova visita temporal de la preada escultura, serà la tercera vegada en les últimes dècades que la Dama d’Elx torna a la localitat on va ser localitzada. Anteriorment, ho va fer el 1965 i el 2006.

També et pot interessar

stats