Bombers d’Alacant inicien l’operatiu per a reforçar la seguretat en la plantà de les fogueres

El dispositiu de seguretat enguany creix i arriba a 350 agents de policia, 200 bombers i 450 voluntaris de protecció civil

Comença la primera fase de l’operatiu de seguretat per a la plantà de les fogueres
Comença la primera fase de l’operatiu de seguretat per a la plantà de les fogueres / Bombers d'Alacant

Els bombers del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament d'Alacant han començat aquest cap de setmana l'operatiu especial de seguretat de les Fogueres 2023 amb un pla d'inspeccions prèvies dels emplaçaments on es planten totes les fogueres i es troben les barraques i els racons.

Es tracta de la primera fase d'un dispositiu de seguretat que enguany creix i arriba a 350 agents de policia, 200 bombers i 450 voluntaris de protecció civil.

Amb aquestes inspeccions es pretén reforçar la seguretat comprovant cada emplaçament, l'estat dels hidrants, l’accessibilitat, els itineraris, l’ocupació en les vies, instal·lacions de risc, així com l'estat de l'arbratge i l'enllumenat. 

La segona fase del pla de bombers es posarà en marxa a partir del 17 de juny quan es revisaran que totes les fogueres compleixen els plans de seguretat per a assegurar que els monuments es planten correctament.

Amb aquest protocol l’SPEIS s'estableix una zona de seguretat el perímetre de la qual està delimitat depenent del pla d'actuació de cada foguera, en el qual no haurà d'existir trànsit ni presència de persones, tret del personal que treballe en la plantà, el manteniment i la seguretat de la foguera.

Cada foguera té el seu propi pla de seguretat dissenyat a mida en el qual s'indica on han de plantar, en quins eixos i quines són les zones que han de quedar buides. Amb les inspeccions s'eviten incidents, i al seu torn s'aconsegueix previndre que es respecten tots els plans i es puguen gaudir de la festa amb seguretat.

També et pot interessar

stats