La cavalcada del ninot ompli de color i disfresses el centre d'Alacant

Aquest cap de setmana es disparen les dues últimes mascletaes del cicle "Pólvora tot l'any", abans de l'inici oficial de les festes

Un moment de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023
Un moment de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023 / Ajuntament d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juny 2023 - 08:45 Actualitzat: 11 de juny 2023 - 08:25

Alacant intensifica l'agenda festera en els dies previs a l'inici de la setmana gran de Fogueres. Així, aquest dissabte, milers de foguerers i foguereres, grans i menuts, se citen en la cavalcada del ninot, que a partir de les 19:00 hores ha recorregut els carrers del centre d'Alacant, amb els festers i festeres disfressats i portant un ninot de cada foguera.

Un instant de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023
Un instant de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023 / Ajuntament d'Alacant

Amb motiu d'aquesta cercavila, la Regidoria de Trànsit ha restringit l'accés al centre dels vehicles a partir de les 19:00 hores, des de la plaça dels Estels, l'avinguda d'Alfons X El Savi, la rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i plaça de l'Ajuntament. Així mateix, s'ha tallat el trànsit des de la plaça dels Estels fins a Maisonnave, i des de la mateixa plaça fins a Benito Pérez Galdós, per a concentrar les comissions participants des de les 16:00 hores.

Aquest cap de setmana també tenen lloc les dues últimes mascletaes del cicle "Pólvora tot l'any", que va començar el mes de gener. La mascletà d'aquest dissabte s'ha disparat à a les 14:00 hores a la zona del PAU 5, per a allunyar-la d'on estava prevista inicialment, a platja de Sant Joan, ja que aquesta ubicació estava prop d'una clínica veterinària de 24 hores.

Finalment, ha sigut a l'avinguda del Mestre Garberí Serrano amb l'avinguda de Remigio Soler, on ja es va disparar l'any passat, i ha estat a càrrec de Pirotecnia del Mediterráneo, segons ha informat la Federació de Fogueres.

Dijous, la federació ja va anunciar que treballaven en el canvi d'ubicació de la mascletà, després de les crítiques de col·lectius animalistes i partits com Compromís i Unides per Alacant.

Diumenge a la mateixa hora l'espectacle pirotècnic tindrà lloc a l'avinguda d'Óscar Esplà on Coeters Dragon disparà l'última mascletà abans de l'inici de les festes.

També et pot interessar

stats