Els tallers ultimen els detalls de les fogueres d'Alacant

La sàtira i la crítica més actual estan presents en la construcció dels monuments que eixiran al carrer en els pròxims dies

Els tallers s'afanyen a finalitzar la creació dels monuments de les fogueres d'Alacant / À Punt NTC

En uns dies ixen al carrer els primers ninots de les Fogueres d'Alacant, el que obliga a intensificar el treball als tallers. Entre els artistes, n'hi ha molts que han creat també monuments per a les falles, que treballen de valent per aplicar els últims retocs a les peces abans de transportar-les.

Pedro Santaulalia n'és un. Fa els últims retocs a una foguera amb què torna a Especial després d’anys, "molt content i molt il·lusionat". La temàtica de les figures en les quals treballa és l'amor. La figura principal és una dona de quinze metres que, en el paper de Cupido, llança les fletxes de l’amor. La sàtira i la crítica més actual, amb Ana Obregón, Shakira i Piqué, no falten al monument de Sagrada Família.

D'altra banda, Sèneca-Autobusos presenta una foguera en vers, on la poesia és l’eix central d’una obra coral. José Gallego i Toni Pérez treballen cadascú al taller en el cos central. "L’estructura central sempre s'està reforçant un poquet més, perquè el remat central s’obri a dotze o catorze metres d’amplària", expliquen. 

El remat el dissenya Carlos Corredera i és un homenatge als orígens de la poesia. Alguns personatges destacats de la literatura, com Bécquer o Lorca, tenen cabuda en aquest monument de disseny modern i colors vius, que d'ací a poc xafarà el carrer.

També et pot interessar

stats